Skocz do zawartości

W jakich interwałach wykonywać linkowania?

esikkk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,  mam podstawione kilka stron - wykonałem optymalizację, pierwsze linkowania. Strony idą do góry w SERP-ach, pytanie - co dalej? Jak je linkować? Wiem, że nie ma żadnej uniwersalnej wartości/procenta tyllko jak to powinno się odbywać? 

Kontynuuacja pytania jest - od jakiej ilości(teoretycznie) bezpiecznie jest zacząć linkowanie ? Załóżmy takiej 5 letniej, przechwyconej domeny z obecną ilościa 400 BL z 100 domen. 

@esikkk jak już ma historię i trochę linków to możesz sobie trochę poszaleć i nie dostaniesz po łapkach.
Jak zrobiłeś optymalizacje to teraz wzmocnij ją linkami a ile, zaplanuj sobie dodawanie ich na  tak miesiąc.. nie musi być co dziennie byle by było trochę linków w miarę regularnie.

a dzisiejsze czasy 100 dziennie to raczej przypał 

Edycja

tak jak inny wspomnieli liczy się link zaindeksowany, a nie tylko dodany.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Możesz dac milion linków jednego dnia. to nie problem. Problemem jest ich indeksowanie w google, prędkość przyrostu w indexie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pamiętaj, żeby linkować w niedziele i święta, bo to później sztucznie wygląda jak tego nie ma ;) 

A teraz na serio to nie zwracaj uwagi na ilość, patrz na jakość. 

Są różne strategie linkowania, mam jeden świeży serwis gdzie od listopada 19 do czerwca 20 jest zaplanowanych mniej niż 50 linków z około 40 domen. To dla Ciebie dużo czy mało? :)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@s_matysik Nieee, dokładnie tyle ile napisałem :P robię test i jeśli wytrzymam to w drugiej połowie roku nie będzie w ogóle przyrostu linków.

Wąska nisza tematyczna - ale konkurencja typu leroymerlin itp, wszystkich potencjalnych fraz kluczowych, które mogą coś sprzedać jest powiedzmy max 300 z czego ponad 70% mam w top10, a z 35% mam w top10.

ahrefs.png

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 2 tygodnie później...

Często mi się zdarza, że po dodaniu 10 (słownie: dziesięciu) linków raz na tydzień, strona traci pozycje, by później wrócić na starą bądź wyższą pozycje, to czy to jest normalne?

Czy nie powinna w ogóle spadać, tylko rosnąć?

Rozumiem że nie jest to kwestia przyrostu ilości linków ponieważ jest ich delikatnie mówiąc mało

Chętnie projektuję strony internetowe dla MŚP.

Tworzenie stron www dla mikro firm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności