Skocz do zawartości

[MSN] na co zwrócić uwagę

atrax

Rekomendowane odpowiedzi

ja mysle - tak wynika z moich obserwacji - ze glownie linki. Roznie w pozycjach miedzy google a msn sa dlatego ze ktos moze miec np. 6 tys linków i rzadzi w msn ale czesc z tych linków jest nowa dlatego google jeszcze ich nie zaindeksowalo - stąd w google ma dopiero zaluzmy 2 tys linków i jest nizej,

i to moze dzialac w obie strony bo jezeli na dane slowo ktos ma przez google skoszone 500 linków - bo robot sobie poradzil to wyprzedza osobe która ma ma zaindeksowane tylko 300 linków tylko dlatego ze strony z których pochodza maja bardziej skomplikowana strukture i google jeszcze ich nie skosil. A w msn bedzie na odrwrót bo msn skosil wszystkie linki i okazalo sie ze ta druga osoba ma ich wiecej mimo ze w google stio nizej.

moja teoria :D

ps. nie wiem czy nie napisalem zbyt haotycznie i sie gdzies nie walnalem ale wiecie o co mi chodzi 8)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

to się zgadza robot biega jak szalony tylko to jak na razie nie przekłada się na wyniki, zresztą chyba coś ostatnio przedobrzyłem z kombinacjami, bo na google tez mi siadło. Jak ustawię stronę na jedno słowo to na dwóch kolejnych od razu mi siada, musze cos wypośrodkować :).

Beta MSN (właśnie na nie należy zwracać uwagę) to nieco ulepszone Google. Algorytm ma niemal ten sam, ale:

- W większym stopniu bazuje na linkach i ich przyroście

- Aktualizuje rankingi i linki wielokrotnie częściej

- Jest wielokrotnie bardziej podatne na TLB (piekielnie!)

- Oczywiście, posiada swój niepubliczny PR i wskaźnik przyrostu

Pozdrawiam, J.

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Niestety w tej chwili nie działa strona, na której znajduje się ten artykuł, dlatego podam adres na bloga - Ranking No.1 in MSN in Just 7 days

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności