Skocz do zawartości

Linki wzajemne

starman

Rekomendowane odpowiedzi

Inną sprawą jest że dziś PR jest już BAAAARDZO mało ważne.

Tys prawda :)

A co jest w takim razie ważne? Sam sobie odpowiem- pewnie to:

"{SŁOWO_KLUCZOWE}, u nas znajdziesz najlepsze {SŁOWO_KLUCZOWE}, również {SŁOWO_KLUCZOWE} w opcji 1 i {SŁOWO_KLUCZOWE} w opcji 2. Mam też więcej {SŁOWO_KLUCZOWE}. Dlaczego {SŁOWO_KLUCZOWE}? Bo {SŁOWO_KLUCZOWE} znajdziesz tylko u nas. Zapraszamy po {SŁOWO_KLUCZOWE}. Mamy w ofercie {SŁOWO_KLUCZOWE} jakie tyko zapragniesz. {SŁOWO_KLUCZOWE} tylko teraz. Nie czekaj - {SŁOWO_KLUCZOWE}. Pamiętaj o {SŁOWO_KLUCZOWE} i kliknij na {SŁOWO_KLUCZOWE}.

Menu: {SŁOWO_KLUCZOWE} {SŁOWO_KLUCZOWE} {SŁOWO_KLUCZOWE}"

I jak w takich warunkach prowadzić normalną stronę www, z normalnym tekstem? Mi już się odechciewa...

To co napisałes to Content

Na to łapie się silnik wyszukiwarki Inktomi

Ale nie Google Google olewa content

zobacz https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...=1&q=kretyn&lr=

gdzie widzisz słowo kretyn w tej 1 czy 2 stronie w wynikach???? 8)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Celowo wprowadzasz w błąd, czy nieświadomie?

Boże Inktorn nie załamuj mnie

Nigdy bym nie napisał czegoś co jest wprowadzaniem w bład :twisted: bo nie po to tu jestem

Ile razy było juz o Content na forum czy tam jes bełkotane co chwila w treści strony kretyn lub na stronie!!!!!

Widzisz ten przykład na górze gdzie masz w tych 2 stronach sejmowych słowo kretyn umieszczone w tresci -nigdzie :evil:

Mozna tylko popełnić bład w linkach wewnętrznych z anchorem ale to inna bajka opisana na forum nie raz

A linki internautów kierują anchor kretyn na te strony i dlatego są pierwsze

Normalnie zaraz furii dostanę ciśnienie 300 :twisted:

Myslałem ze sprawa content dla Google umarła z pewną osobą z forum

a tu znów to samo ](*,)

Dobrze że już idę na miasto może ochłonę

Ufgh

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

A tak zupełnie apropos...

Cięzko się teraz wymienia linki... bo w sumie nie wiadomo jak zmierzyć wartość linku - PR nic nie znaczy (bo jest to wartość a) zmienna co 3-4 miesiące a w tym czasie wiele sie może zmienić :) mająca mały wpływ na realną wartość linku, bo ważny jest związek strony z naszym tematem)

To tylko przypuszczenia, a skoro tak, to proszę pisać "bo prawdopodobnie ważny" zamiast "bo ważny".

Dyskusje na ten temat były wielokrotnie prowadzone na różnych forach, dowodów brak, zresztą to nie ma większego sensu - powiązanie tematyczne stron - bo niby dlaczego link na stronie księgarni do innej księgarni miałby być bardziej wartościowy od linku do kwiaciarni ?

konsekwencje wprowadzenia takiej zmiany w algorytmie byłyby katastrofalne - na pierwszych stronach wyników pojawiłyby się sieci wzajemnie podlinkowanych stron o jednym i tym samym. Zresztą poszukajcie gifów na google.com i wnioski nasuną się same.

linki ze stopki...

Boże Inktorn nie załamuj mnie 

Nigdy bym nie napisał czegoś co jest wprowadzaniem w bład 

Ile razy było juz o Content na forum czy tam jes bełkotane co chwila w treści strony kretyn lub na stronie!!!!

Widzisz ten przykład na górze gdzie masz w tych 2 stronach sejmowych słowo kretyn umieszczone w tresci -nigdzie 

A linki internautów kierują anchor kretyn na te strony i dlatego są pierwsze 

Normalnie zaraz furii dostanę ciśnienie 300

1. Iktorn

2. https://www.google.pl/search?q=acetylu+bromek - zgadnij ile razy w anchor tekscie do strony nr jeden jest "acetylu bromek". Hint: jak pomnożysz przez 5 to wyjdzie 0! :)

3. Nie neguje, że linki są ważniejsze, ale sformuowanie "Google olewa content" jest WPROWADZANIEM W BŁĄD!

-> LinkVault <- nowy system wymiany linków statycznych

Kup linki <- dobre ceny, duży wybór

Katalog stron - PR4, SEO friendly, ponad 1000 wpisów ^_^

Dyskusje na ten temat były wielokrotnie prowadzone na różnych forach, dowodów brak, zresztą to nie ma większego sensu - powiązanie tematyczne stron - bo niby dlaczego link na stronie księgarni do innej księgarni miałby być bardziej wartościowy od linku do kwiaciarni ?

Nie chce prowadzić wojny, ale dla mnie to oczywiste:

Tworca strony o Kwiaciarni lepiej wie które kwiaciarnie są dobre!

A ja naiwny myślałem że podstawową funkcją wyszukiwarek jest wyszukiwanie wartościowego contentu, a nie spamerskich linków i innych sztuczek SEO...

A mówiąc poważnie - na zdrowy rozum, gdyby G. olewało content, to lista wyszukań przestałaby mieć jakąkolwiek wartość merytoryczną i komu do czego by takie G. (a nawet przez małe g...) było potrzebne. Myślisz że ludzie od Googla by na coś takiego sobie pozwolili?

A ten kretyn to jest szczególny wyjątkowy przypadek sytuacji, gdy liczba linków zewnętrznych rekompensuje całkowity brak contentu dla danego słowa.

iktorn

Contentem mozesz wypozycjonowac jedynie haslo, gdzie jest mniej stron posiadajacych linki z tym haslem od 1000. Google na poczatku szuka w barylkach z linkami prowadzacymi do stron, a jezeli tam nie znajdzie wystarczajacej ilosci to idze do barylek z contentem.

Google nie olewa contentu, ale contentem mozna sobie jedynie poprawic pozycje o kilka miejsc ale niestety nie wypozycjonujes tym hasla innego wymiaru niz acetylu bromek.

Google nie olewa contentu, ale contentem mozna sobie jedynie poprawic pozycje o kilka miejsc ale niestety nie wypozycjonujes tym hasla innego wymiaru niz acetylu bromek.

I tu się zgadzam.

PS: Jeśli do contentu zaliczysz linkowanie wewnętrzne, to też można wiele zdziałać. Ale raczej nie zaliczysz :)

Nie chce prowadzić wojny, ale dla mnie to oczywiste:

Tworca strony o Kwiaciarni lepiej wie które kwiaciarnie są dobre!

Oczywiste dla Ciebie moze to byc, ale masz jakies podstawy zeby stwierdzic, ze zostalo to wprowadzone w algorytm Google?

Ja akurat zgadzam sie w zupelnosci z tym co:

To tylko przypuszczenia, a skoro tak, to proszę pisać "bo prawdopodobnie ważny" zamiast "bo ważny".

konsekwencje wprowadzenia takiej zmiany w algorytmie byłyby katastrofalne - na pierwszych stronach wyników pojawiłyby się sieci wzajemnie podlinkowanych stron o jednym i tym samym. Zresztą poszukajcie gifów na google.com i wnioski nasuną się same.

Oczywiste dla Ciebie moze to byc, ale masz jakies podstawy zeby stwierdzic, ze zostalo to wprowadzone w algorytm Google?

Dlatego napisałem, że nie chce wszczynać wojny, ale ja w mojej pracy "pozycjonującej" kieruję się przede wszystkim zdrowym rozsądkiem. A on mi podpowiada, że lepiej mieć "dobrą opinię" (linki) wśród "ludzi z branży" (stron podobnych tematycznie) niż wśród "laików w danym temacie" (innych stron).

Z mojej strony EOT

A ja na przykładzie Google olewa kontent pokazałem ci ża na Stronie sejmowej NIE MUSI być słowa kretyn paplanego co kilka linijek

Post mój traktuj jako całokształt a nie wyciągaj Contentu z mojej wypowiedzi moj post był odpowiedzią na poprzedni post z umiesczeniem bełkotu

I tak należy traktować moją wypowiedz

Pozdrawiam

a precyzyjniej jeszcze moge napisać Google obecnie olewa content w pozycjonowaniu w stosunku do techniki linków( i ta wypwiedz jest ogólna nie przypisana do żadnego postu)

A ja na przykładzie Google olewa kontent pokazałem ci ża na Stronie sejmowej NIE MUSI być słowa kretyn paplanego co kilka linijek 

Post mój traktuj jako całokształt a nie wyciągaj Contentu z mojej wypowiedzi

A ja Ci pokazałem na przykładzie, że nie olewa. Czyli obaj mamy racje.

A co jest w takim razie ważne? Sam sobie odpowiem- pewnie to:

"{SŁOWO_KLUCZOWE}, u nas znajdziesz najlepsze {SŁOWO_KLUCZOWE}, również {SŁOWO_KLUCZOWE} w opcji 1 i {SŁOWO_KLUCZOWE} w opcji 2. Mam też więcej {SŁOWO_KLUCZOWE}. Dlaczego {SŁOWO_KLUCZOWE}? Bo {SŁOWO_KLUCZOWE} znajdziesz tylko u nas. Zapraszamy po {SŁOWO_KLUCZOWE}. Mamy w ofercie {SŁOWO_KLUCZOWE} jakie tyko zapragniesz. {SŁOWO_KLUCZOWE} tylko teraz. Nie czekaj - {SŁOWO_KLUCZOWE}. Pamiętaj o {SŁOWO_KLUCZOWE} i kliknij na {SŁOWO_KLUCZOWE}.

Menu: {SŁOWO_KLUCZOWE} {SŁOWO_KLUCZOWE} {SŁOWO_KLUCZOWE}"

Ważniejsze są linki. Prosta zasada: Linki linki i linki

edit

Sorki przeczytałem ostatnią odpowiedź z maila i nie wiedziałem że już taka ostra dyskusja...dopiero teraz

...

Post mój traktuj jako całokształt a nie wyciągaj Contentu z mojej wypowiedzi

A ja Ci pokazałem na przykładzie, że nie olewa. Czyli obaj mamy racje.

Uzytkownik zapytał dokładnie

A co jest w takim razie ważne??

I odpowiedział sobie że ten bełkot

a ja mu dałem do zrozumienia że bełkot jest niewazny w pozycjonowaniu :)

A zostawiając takie stwierdzenie że Content jest wazny jest grozne poniważ wiekszość nowych forumowiczów zrozumie że ważny w pozycjonowaniu przez Google i zaczną wstawiać bełkot :)

i spoko

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności