Skocz do zawartości

Linki sponsorowane w Google

jarslo

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko zależy od stawek. Jeśli będziesz płacić dużo pieniędzy za kliknięcie i długo będziesz w programie AdWords, Twoje reklamy mają szansę znaleźć się w opisywanym przez Ciebie miesjcu.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Wszystko zależy od stawek. Jeśli będziesz płacić dużo pieniędzy za kliknięcie i długo będziesz w programie AdWords, Twoje reklamy mają szansę znaleźć się w opisywanym przez Ciebie miesjcu.

"dużo pieniędzy" ile to jest?

"długo w programie" ile to jest?

Jak moża przyspieszyć?

Jest gdzieś to spisane przez Google?

Od kilku miesięcy moja reklama pojawia się na samej górze - po lewej stronie. Średnie CPC jakie płacę to około $0,1 - czy to dużo?

Ale sam dokładnie nie wiem jak to działa :blush:

Jest i ciesze się bardzo!

moje szczere gratulacje, podaj dla jakiego słowa jesteś na górze w G?

--

Jarek

Jeżeli masz dobrą reklamę, w którą ludzie chetnie klikają, nawet jak jest trochę niżej, to zwiększaj deklarowane maksymalne CPC i wejdziesz nad wyniki dość szybko - np. po kilku dniach. Jezeli Twoja reklama nie budzi zainteresowania, czyli ma mały CTR to niestety kosztuje wiecej i kasy i czasu. Najlepiej zacznij od rana eksperymentować.

Eksperyment Discover.pl

Nie tylko CTR się liczy, ale prawda, że z dobrymi reklamami warto testować wyższe deklarowane CPC. Od rana, czyli od północy :)

Poza CTR cholernie wazna jest tresc reklamy - jesli w tresci reklamy jest szukana fraza to mozesz liczyc na wyzsze pozycje - ponoc dotyczy sie to tresci reklamowanej strony.

Warto czasem pozmieniac reklamy dla poszczegolnych slow kluczowych wlasnie po to, aby wskoczyc do tych promowanych miejsc.

Pozdrawiam

Jaro

Bielizna damska, jak również sklep turystyczny to moje ulubione strony ;)

Hurtownia bielizny Matterhorn.pl - pierwszy i jedyny w Polsce Dropshipping bielizny dla sklepów internetowych i butików.

Panowie i Panie

Wałkujemy ten temat co tydzień.

Poszukaj we wcześniejszych postach, masę informacji na ten temat.

Odpowiedz jest jedna - reklama musi być dobra treściowo i ilość CTR musi być wysoki (pow. 2%)

Są też teorie, że musi mieć więcej niż konkurencja, która daje wyższe stawki za klik i była wyświetlana wyżej.

reklamuje sie na adwords od prawie 3 lat wydaje na to ponad 10000$ na miesiac i myle ze mam troche doswiadczenia

po pierwsze cierpliwosc przy trudnych i konkurencyjnych frazach

kiedys zrobilem test bylo to jakis rok temu

zrobilem druga strone w mojej branzy i wlozylem ja na adwords

dokladnie te same slowa kluczowe identyczne kampanie bardzo podobny opis i identyczna stawka za klikniecie

co sie satalo

nowa strona nie wysiwtlila sie wogule czkalem tydzien

wkoncu podwyszylem koszt za klikniecie dwukrotnie strona wyskoczyla na jednej pozyci wyzej niz pierwsza ale juz nastepnego dnia spadla poczym 3 dni puzniej wogule przestala sie wyietlac

teraz 2 tygodnie temu twozylem nowa kampanie na nowa branze i co sie stalo

dalem pierw 50 centow za klikniecie i nic

dalem 80 centow

i tez nic

mimo ze prognozy pokazywaly 300 wejsc dzienie

zostawilem to 80 centow

za pare dni wchodze a reklama zaczyna sie powoli roskrecac

pierwszy dzin ok30 wizyt

2 dzin ok60

3 dzien ok 100 wizyt

az wkoncy doszlo do limitu dziennego $200 ponad 450 wejsci (oczywisie bylem z lewej strony na niebieskim tle )

a teraz najlepsze w koncu obnizylem za klikniecie do 25 centow i nadal mam 200 wejsc dzienie mimo ze wczesniej za 50 centow wogule nie chcialo sie wyswietlac

kolejna rzecz jezeli masz slaby teks a dasz duzo za klikniecie i przebijesz konkurecie to bedziesz po lewej stronie

ale jezeli masz dobry teks to mozesz uzyskac to samo placac nawet 5 razy mniej

zeby znalesc sie na niebieskim tle musisz zawsze odczekac 1 do 3 dni po jakiej kolwiek zmianie w tekscie lub jak zakladasz nowa reklame poniewaz zeby dopuscili ci tam musi to zrobic zywy czlowiek

do reklamy po prawej dopuszcza maszyna do lewej przedstawiciel adwords

nawet jak dasz 100$ za klikniecie to automat nigdy nie wzuci cie na lewo to musi zrobic zywy czlowiek

jezeli macie wiecej pytan proponuje pogadac na czacie z przedstawicielem adwords

ale tylko po angielsku i tylko od 8 rano do 16 czasu amerykanskiego ale nie pamietam kturego

czyli w polsce jest ok 15 do 21 wowczas na angielskiej wersi adwords (tylko angielskie) pojawia sie mozliwosc chatowania z ich przedstawicielam

ale pamietajcie po 16 znika slad po tym linku czyli link do czatu jest tylko w tych godzinach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności