Skocz do zawartości

wybor nowego laptopa

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

15.4" Widescreen TruBrite Display
Mam ten ekran w mojej Toshibie. Nie bardzo interesuję się sprzętem, więc zawsze inwestuję głównie w ekran. Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie oglądałem na nim żadnego filmu, ale do pracy nawet nie muszę wiedzieć, że jest coś lepszego.

problem w tym iz od zawsze mi wpajano iz np hp to scierwo. po kupnie cyfraka na prawde sie utwierdzilem w przekonaniu iz tak jest. acery od zawsze sa najtansze w stosunku do oferowanych parametrow. dopiero pozniej sie okazuje ze wszystko co sie da jest w nich noname. zreszta moj lapciak acera wlasnie pokazuje na co go stac.... nie wylaczam go, bo sie boje iz sie juz nie wlaczy...

co do toshiby. porownywalem ekran z sony vaio i toshiba wypada cienko, z drugiej strony, sony jest duzooo drozszy.... no nic, ide spac, a z rana sprawdze co tam na ebayu w dziale laptopy slychac :)

ps. wie ktos jak jest dokladnie z przesylka lapciakow ze stanow? chodzi mi o placenia cla, podatkow, i tym podobnych?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

hp mimo, ze wydaje sie calkiem niezlym sprzetem to wybor gorszy ze wzgledu na obsluge klienta (np. branduja komputery i nie bardzo chca sie do tego przyznac)

Co to znaczy? Czego nie-HP nie podłączy się do takiego kompa?

Jestem zielony w temacie laptopów, to się dokształcę :)

.

marek_o

chodzi o urzadzenia na zlaczu mini-pci - hp w swioch notebookach (nie wiem czy we wszystkich) blokuje urzadzenia spoza sporzadzonej przez siebie 'preferowanej listy' (nie musze chyba dodawac , ze ceny tych na liscie sa srednio 250% drozsze od rynkowych) :/

wiecej tutaj (szukaj notki o hp, drm, wifi); sam wymienilem z obsluga hp kilka maili w tej sprawie i oczywiscie nikt ani nie potwierdzil, ani nie zaprzeczyl, stanelo na tym, ze pracownik 'nie ma wiedzy o takich praktykach' - stad moja opinia co do traktowania klienta z buta :/

pzdr,

jakob

• 3 tygodnie później...

problem w tym iz od zawsze mi wpajano iz np hp to scierwo. po kupnie cyfraka na prawde sie utwierdzilem w przekonaniu iz tak jest. acery od zawsze sa najtansze w stosunku do oferowanych parametrow. dopiero pozniej sie okazuje ze wszystko co sie da jest w nich noname. zreszta moj lapciak acera wlasnie pokazuje na co go stac.... nie wylaczam go, bo sie boje iz sie juz nie wlaczy.

ja sie nie zgodze :rofl: ,bo acerka mam 8miesiecy i jest bezproblemowy(jak wywalicie wszystkie acerowskie programy).mogliby ladniejsze tylko robic :blink:

a teraz kupilem drugiego aspire 5672wlmi-166

Ja dwa miesiące użytkuję już ASUSA A6JCQ085H, i jak na razie jestem z niego bardzo zadowolony. Opinie na temat Asusów są różne, można poczytać o tym na ich forum. W każdym bądź razie moja jest jak najbardziej pozytywna. Korzystam z takich programów Cadowskich np. Inventor 11 i komputer nie pracował jeszcze na 100%. Przystosowany Windows pod Asusa w pewnym stopniu wykorzystuje dwurdzeniowy procesor.

Jeśli chodzi o gry, testowałem go na 3DMarku 2005, osiągnął wynik ok. 1400. Testowałem też NFS Carbona, i dopiero przy maksymalnych detalach zaczynał przycinać obraz.

Minusem jak dla mnie wejścia USB z tyłu, przy częstym podłączaniu jest to uciążliwe. Ale idzie się przyzwyczaić. Laptop pracuje bardzo cicho, na High Perfomance, poprzez Wi-FI bateria wytrzymuje ponad 3 godziny.

Kolejny plus to 2lata międzynarodowej gwarancji, rok na baterię. Torba, mysz, i kilkaorginalnych programów w zestawie.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

"Już w pierwszych benchmarkach Core Duo okazał się przynajmniej równie szybki jak identycznie taktowany Pentium M."

nie no LOL ;) nowy procesor, 2x droższy i "przynajmniej równie szybki"? :) to trochę za mało :/

Core Duo ma dwa rdzenie, a więc możesz wykonać "równie szybko" co na Pentium M dwie rzeczy w tym samym czasie, a jak aplikacja obsługuje wielowątkowość (np. WinRAR:)), to dopiero odczujesz prawdziwą moc procesora.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Najtansze, najgorszy performance ale ladne - DELL (bron cie Panie Boze, zeby musial to do serwisu oddawac, bo seriws bedzie cie kosztwal 2 razy tyle co laptop)

Najtansze - ACER (taka chinska zabawka, paskudnie wykonczona, ale do roboty i jako podstawka pod kawe moze byc)

Jak ktos lubi dyskoteke, to kolorowe jak choinka migajaca - HP (teraz to tez Compaq)

Najdrozsze ale ladne - SONY (za znaczek sony placisz 50% extra)

Bardzo ladne male glowno - MAC (takie zeby sie zmiescilo do portwela...hahaha)

Najlepszy performance, wyglad, przystepna cena tylko TOSHIBA :)

Uzywalem, kazdego z nich, ale dla siebie to tylko i wylacznie TOSHIBA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności