Skocz do zawartości

Aktualizacja Algo core-update

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

@zgred  a czy po update w grudniu można było jakieś wnioski wyciągnąć?:) zamieszali, poczyścili, a od stycznia wchodziło po staremu :D więc żadne czynniki związane z linkami czy tworzeniem contentu nie zmieniły się

teraz obstawiam będzie podobnie:)

jak też napisał Max na początku

W dniu 6.05.2020 o 10:36, MaxPan napisał:

Nic nadzwyczajnego, odkrywczego tym razem nie wymyśliły. Rewolucji nie będzie, tak myślę. 

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
17 minut temu, zgred napisał:

A artykuy po 22-30 tys zzs wypieprzyło.

Fakt. I po co się starać i tworzyć unikalne i długie arty? Po co tworzyć rozbudowane serwisy latami? Update - załamka. U mnie ruch na dopieszczonym głównym serwisie wczoraj względem czwartku sprzed 2 tygodni prawie -30%. Na nierozbudowanej, dość młodej domenie prawie +5%. Odbiera chęć do pracy ☹️

Teraz, mamisynek napisał:

Fakt. I po co się starać i tworzyć unikalne i długie arty? Po co tworzyć rozbudowane serwisy latami? Update - załamka. U mnie ruch na dopieszczonym głównym serwisie wczoraj względem czwartku sprzed 2 tygodni prawie -30%. Na nierozbudowanej, dość młodej domenie prawie +5%. Odbiera chęć do pracy ☹️

Bo wrócą :) kwestia czasu i uspokojenia w sieci. Algorytm ma to do siebie że przelicza - więc pełen kfiat lotosu i czekać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Teraz, mamisynek napisał:

Jak Zgred tak pisze i uspokaja to chyba poczuję na nowo wiosnę  ?

wiosny nie ma - jest koronka :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

U mnie lipon -5 do -10 na wszystko;/ Może dlatego, że monetyzowałem ... Nie mniej jednak moje obserwacje są odmienne.

1) Topy teraz jeszcze bardziej zalepione stronami z dużym ruchem. Na moje zliczyli ruch od trackerów z sociali, chrome sync, androida i search. Im więcej total tym wyższe pozycje. Mali w dół, duzi do góry.

2) Oprócz ruchu pewno zliczyli też jak często brand jest pisany przez użytkowników w chrome/android/gmail, skype i nie wiem jeszcze w czym ale kupują wszystko. Im więcej total tym większe pozycje.

3) Do tego zliczyli mniejsze pierdoły jak np. "Is this the sort of page you’d want to bookmark, share with a friend, or recommend?". Oczywiście zliczyli bookmarki z chroma i androida. Im więcej osób ma zakładki z twoją stroną a jeszcze jak z frazą to już w ogóle do góry.

4) Do tego nacisk na patern w stylu: Mamy X frazę i 200 chętnych na adwords. A gdyby tak zalepić pseudo gazetami piszącymi o wszystkim ale nic nie sprzedającymi to taki user wracałby do serpów i mieli byśmy szansę na więcej klików adwordsa. Strony nie oferujące nic z dużym ruchem ( ważne, bo jak strona ma mały ruch to znaczy, że ponoć jest nic nie warta ) i dużym procentem powrotu do serpów mocno w górę. Strony oferujące cokolwiek po czym user nie wraca lądują pięknie na drugą stronę.

Odnośnie rozkminy na temat linków to polecam odpalić filddlera i zobaczyć jak ogromne ilości danych są zbierane przez tą firmę i pomyśleć jak programista jak dużych zasobów byście potrzebowali, żeby zliczyć cały ten syf z trackerów, włączając w to dane od innych firm a jak proste.... byłoby zliczenie czegoś tak prymitywnego jak.... link.

• 2 tygodnie później...

@Kaaarolek1 kasować linki? :D chyba najmniej pożyteczne zajęcie w seo:) lepiej zdobywać  nowe linki,  robić 301

A koniec końców tak jak napisałeś,  trzeba stawiać nowe domeny  nie przejmować się tymi "randomowymi" update 

W dniu 30.05.2020 o 18:57, s_matysik napisał:

@Kaaarolek1 kasować linki? :D chyba najmniej pożyteczne zajęcie w seo:) lepiej zdobywać  nowe linki,  robić 301

A koniec końców tak jak napisałeś,  trzeba stawiać nowe domeny  nie przejmować się tymi "randomowymi" update 

Ja bym napisał randomowymi, nie ‚randomowymi’. No joke, w kilku branżach, w kilku krajach w topce są strony które nie maja żadnego autorytetu albo maja linki z nawet nieukrytych zaplecz które są tragicznej jakości. 

Na content tez nie stawiam. Ewentualne keyword stuffing.

Mam jedną stronę na rynek hiszpański, w konkurencyjnej branży. Kilka, może kilkanaście linków ma z ogólnodostępnych miejscówek, zbudowane z reszta w kilka dni (a domena ma około roku), i pnie się w górę szybciej niż wszystkie inne strony. Co się podziało w tym update? Masakra :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności