Skocz do zawartości

Aktualizacja Algo core-update

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@MaxPan jeśli site na domenie miałem 500 (wcześniej było ponad 3k), a wczoraj wieczorem znów wróciło do ponad 3k to wygląda że stary content wrócił w indeks

Mówiłem Pawłowi, Wasze kloaki pały  bo to przestarzały sposób ich stawiania. Działało, bo działało. Teraz przestało. Nikt tak już ot dawno tego nie stawi, i to co pytasz na forum BM nie ma znaczenia jeśli mówimy o reverse ( i nie pisz po Rosyjsku bo sieczka wychodzi nie da się tego nawet zrozumieć). 

Hmm, ale mimo wszystko Google po czym musi wykrywać. Na razie zauważyłem, że flagują domeny gdzie w krótkim okresie czasu wchodzi często Google bot (np jak pójdzie większy blast). Po logach na serwerze, widać, że nie wszystkie ip botów Google są w liście którą kupujemy, więc może to jest jakiś trop jednak.

Cytat

Hmm, ale mimo wszystko Google po czym musi wykrywać.

Ale ja nawet Pawłowi powiedziałem. Tylko on klikał a nie słuchał. Testujcie, i znajdziecie.

Cytat

że nie wszystkie ip botów Google są w liście którą kupujemy, 

Bo to stary sposób, teraz robią na zasadzie sprawdzania w chmurze dla tego Wam i przelatuje. Teraz kloaki podpinane pod API i wlot testowany od razu z chmury.  Na nowych skryptach nie ma możliwości, że obojętnie jaki bot przeleciał na kontent juzera.

Kolejny update?:P 

https://www.seroundtable.com/google-search-ranking-algorithm-shuffles-thursday-29646.html

w tym roku Googlarze chyba wyjątkowo się nudzą:P

coś miele ale generalnie lekko zielono bez szału

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności