Skocz do zawartości

DSN bez IP

Skalmar

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki nietypowy przypadek.
Na serwerze VPS na którym ma softy, postanowiłem wykorzystać IP i postawiłem tam również stronę.
IP mam jedno więc ns1 i ns2 mają ustawione to samo IP – to pierwsza nietypowa sprawa bo zwykle są tu przecież różne.

Ale strona działa bez problemowo.

Przy czym co ciekawe (druga nietypowa sprawa), przy sprawdzeniu „właściciela domeny” serwera DSN nie pokazuje, żadnych IP.

Zastanawiam się: czy to może jakiś wpływ na SEO? Czy dla Google to nie jest to jakaś dziwna (czytaj: podejrzana) strona?

44 minuty temu, Skalmar napisał:

IP mam jedno więc ns1 i ns2 mają ustawione to samo IP – to pierwsza nietypowa sprawa bo zwykle są tu przecież różne.

To tylko zależy od polityki "Single point of failure

46 minut temu, Skalmar napisał:

Ale strona działa bez problemowo.

I w związku z tym ?

47 minut temu, Skalmar napisał:

Zastanawiam się: czy to może jakiś wpływ na SEO?

Ale co ma wpływ na SEO to że strona działa - tak ?

---

Musicie zrozumieć, że DNS ( przynajmniej w tym zakresie)   jest tylko po to by wskazał na adres IP serwera jaki obsługuje daną domenę .
Przy temacie cloudflare łączy dwa w sobie czyli usługę DNS i jednocześnie odwrotne proxy. Czyli ukrywa przed światem docelowy IP serwera domeny i wystawia swój który właśnie jest usługa reverse proxy... Dlatego jest tak chętnie używane przez SEO...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności