Skocz do zawartości

Czy warto robic subdomeny?

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, Napewno juz bylo, ale raz jeszcze:) Czy warto robic subdomeny? Tyle pracy w plecy, robic te durne subdomeny. Napewno jak stawisz qlweba, no to warto, no bo taki qlweb zabiera moc u domieny, jesli dac go jako podkatalog w domenie. To subdomenka jest gwarantem ze nie zaszkodzi domenie glownej.

Ale jeslii dajesz pod domenke z 20-30 tematycznie blizkich stronek , a nawet tematycznie dalekich, i odwrotnie chcesz wykorzystac moc domenki, no to wtedy subdomene robic nie warto, prawda?

Munus taki owszem, jak Google cie domenke wywali z indeksu, no to i te 30 podkatalogow tez leca w kosmos, prawda? Teoretycznie trzeba dawac podstrony pod domene tylko jako subdomene.

Ale co raz czescej widze w Google w top10 na slabe hasla https://jakas-mocna-domena.pl/bla-bla/

Czy warto moze badzej kozystac z takich podkatalogow, niz sie bawic z subdomenami? Prosze o uwagi i sugestie.

p.s. Przepraszam za brak polskich zakow, przestawilem Widows 10 min. temu, jeszcze nie mam polskiego.

Wszystko zależy od ilości fraz i ich stopnia trudności , jeżeli masz dużo trudnych fraz to lepiej jest je rozbić na subdomeny i pozycjonować na subdomenach pogrupowane frazy

Jeżeli masz duzą i silna witrynę i możliwości finansowe aby zdobyc dużą ilość BL na jedną domene i jej podstrony to takie linkowanie plus umiejętne linkowanie wewnętrzne załatwi sprawe na wiele fraz.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności