Skocz do zawartości

Zaskakujace wyniki...

Marszall

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystam z systemu wymiany linkow, dodalem strone do kilkunastu katalogow, mam kilka linkow na stronach ktore wykonalismy + button na jednej dosyc mocnej stronie (PR5). Nigdy wczesniej niczego nie "pozycjonowalem" (jesli mozna to w ogole tak nazwac). Aktualnie moja strona jest na 14 miejscu pod (wydaje mi sie ze nie byle jaka) fraza 'webdesign'. Co ciekawe domena ma dopiero niewiele ponad 2 miesiace. Z systemu wymiany mam okolo 80 linkow, ale to glownie jakies malo warte podstrony, tylko kilka stron glownych z jakims PR.

Na poczatku strona pojawila sie okolo 150 miejsca i dosyc dlugo utrzymywala sie tam z wahaniami +/- 20 pozycji, az tu nagle hop na 4 strone i w gore az do tego 14 miejsca. Taka sytuacja trwa juz okolo tygodnia.

Czy to jest normalne? Wydaje mi sie ze wiele ludzi zajmujacych sie pozycjonowaniem na powaznie jest zainteresowanych akurat ta fraza. Moze to tylko takie widzimisie googli i jutro spadne spowrotem na pozycje 150 (gdzie moje miejsce :))?

Adres strony: https://www.actifdesign.pl

PS. Sorki jesli umiescilem temat w zlej kategorii, nie wiedzialem czy bardziej podchodzi pod "Dla poczatkujacych" czy pod "Google" :P

Actif Design - projektowanie stron www

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To banalna fraza, zwłaszcza że takie słowo w języku polskim (którego używasz do sprawdzania pozycji) nie istnieje, podobnie jak np. Форум.

google daje mu 93,800,000 wyników

to mało !??!?!

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Było już wielokrotnie napisane, że wykładnikiem trudności fraz nie jest ilość zwracanych wyników.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jez jasne napisał

w języku polskim

czy macie inne google niż ja?

Wyniki 1 - 30 spośród około 16,100 w języku polski dla zapytanie Форум

Marszall

imho dobra robota:

domain popularity https://www.actifdesign.pl PR 0 ( [Google PageRank™ 0] )

Backlinks: 8.390 (188 Domains ť 136 different IPs)

PageRanks: 156xPR0 13xPR1 10xPR2 5xPR3 3xPR4 1xPR5

LinkStrength: 1.18

1. www.newdesign.pl/ - PR5

2. webfaq.pl/ - PR4

Masz dobre mocne tematycznie BL (co najmniej wygląda na to, że google tak interpretuje).

Z systemu wymiany mam okolo 80 linkow, ale to glownie jakies malo warte podstrony, tylko kilka stron glownych z jakims PR

z jakiego systemu?

Co wiadomo?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

ja sie spotkalem ostanio z firma "pozyjonerska" ktra nie pozycjonowala na frazy ktre zwracaly ponad 1m wynikow :D hehe a cennik oczywiscie zalezal od ilosci zwracanyh wynikow ..:P

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

domain popularity https://www.actifdesign.pl PR 0 ( [Google PageRank™ 0] )

Backlinks: 8.390 (188 Domains ť 136 different IPs)

PageRanks: 156xPR0 13xPR1 10xPR2 5xPR3 3xPR4 1xPR5

LinkStrength: 1.18

1. www.newdesign.pl/ - PR5

2. webfaq.pl/ - PR4

A czym mogę sobie coś takiego sprawdzić jeśli można zapytać ?

02-468x90.gif

Ja się zupełnie nie dziwię - fraza mało 'popularna', sporo linków jak na tak słabą pozycję - szczególnie pozycjonowaną. Skup się lepiej na lepszym doborze słów kluczowych (co z tego że będziesz top3 na webdesign jak 5% zainteresowanych wogóle to wpisze?)

Po pierwsze dzieki za tyle odpowiedzi :D

Jrs, jak juz napisalem to pierwsza rzecz ktora 'pozycjonuje' i wolalem sprobowac z taka fraza, poniewaz jest na pewno latwiejsza niz np 'projektowanie stron'. Co do wynikow to w tym tygodniu juz kilka osob znalazlo nas wlasnie wpisujac 'webdesign' w googlach (zrodlo Google Analitics). Zaczne pozycjonowac na lepsze frazy po PR update, dostane nowe punkty w systemie wymiany (LinkMe, ktos tam sie pytal :P). Z google trends widze, ze teraz czas na 'projektowanie stron' :)

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jesli mam linki z innym anchorem niz 'webdesign' to czy maja one jakis wplyw na wyniki pod ta fraza?

Actif Design - projektowanie stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności