Skocz do zawartości

Zaskakujace wyniki...

Marszall

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jesli mam linki z innym anchorem niz 'webdesign' to czy maja one jakis wplyw na wyniki pod ta fraza?

nie bardzo , ale inne linki mają wpływ na PR. No chyba ze inny anchor będzie zawierał słowo webdesigns np : tani webdesign, free webdesign - ale ta moc sie bardzo rozkłada i na jedną i na drugą frazę - rozpatrywaną odzielnie, daje słabą moc

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm, czyli jesli na stronach klientow mam linki z anchorem 'wykonanie strony' to nic mi nie daja na ta fraze, ale z kolei wplywaja na PR, a PR tez wplywa na pozycje w wynikach, czy sie myle? :D

Troche sie zmienia ten watek w "Dla poczatkujacych", ale nie bede zakladal nowego tematu tylko spytam sie tutaj :P Jak wyglada sprawa z linkami ktore sa obrazkami, rozumiem ze anchor text to alt obrazka, a czy taka forma linka (button) liczy sie jakos bardziej niz zwykly tekstowy link?

Actif Design - projektowanie stron www

PR tez wplywa na pozycje w wynikach, czy sie myle?

Nie wpływa.

rozumiem ze anchor text to alt obrazka, a czy taka forma linka (button) liczy sie jakos bardziej niz zwykly tekstowy link?

Nie. A niektórzy twierdzą, że liczy się mniej.

PR tez wplywa na pozycje w wynikach, czy sie myle?

Nie wpływa.

rozumiem ze anchor text to alt obrazka, a czy taka forma linka (button) liczy sie jakos bardziej niz zwykly tekstowy link?

Nie. A niektórzy twierdzą, że liczy się mniej.

jak nie wpływa jak wpływa,...... linkuj nowy serwis linkiem naturalnym www.domena.pl (tylko takim) i jeśli wraz ze wzrostem PR nie rośnie oglądalność i pozycja w wyszukiwarce to nie wpływa, jeśli jednak rośnie to wpływa. Mi się nie chce sprawdzać, żyję w przeświadczeniu, że znam odpowiedz.

jak nie wpływa jak wpływa,......

+1

Zreszta co tu duzo gadac, skoro wszyscy mowia, ze nie wplywa, a i tak majac do wyboru czy ich link wyladuje na stornie z PR 0 czy z PR 4 (zakladajac, ze strony maja podobna tresc i ilosc linkow wychodzacych) wola drugą wersje.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Czy jesli mam linki z innym anchorem niz 'webdesign' to czy maja one jakis wplyw na wyniki pod ta fraza?

nie bardzo (...) No chyba ze inny anchor będzie zawierał słowo webdesigns np : tani webdesign, free webdesign - ale ta moc sie bardzo rozkłada i na jedną i na drugą frazę - rozpatrywaną odzielnie, daje słabą moc

a nie jest to tak, że te anchory są powiązane tematycznie i wpływają ogólnie na pozycję na główną frazę dodatkowo sprawiając wrażenie naturalnego linkowania ? żeby frazy były powiązane tematycznie wcale nie muszą się w sobie zawierać...

imho to mogło wpłynac rózwnież na wysoką pozycje strony

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

kazdy link z obojetnie jakim anchorem wzmacnia domene, przez co latwiej pozycjonowac wybrane przez nas anchory

np. strona majaca 1000 linkow i 100 linkow z anchorem "webdesign"

bedzie wyzej niz strona z 200 linkami i 100 linkami z anchorem "webdesign"

oczywiscie pomijajac inne czynniki, jak wiek domeny i przyjmujac ze sila tej setki linkow z anchorem "webdesign" jest identyczna w przypadku obu domen

nie filozujcie :)

Im wiecej linkow - > wiekszy PR

Im wiecej linkow - > wyzsza pozycja

z tego wynika, ze

wiekszy PR jest proporcjonalny do wyzszej pozycji , czyli

Wiekszy PR - > wyzsza pozycja

Nie jest to regula we wszystkich przypadkach, bo widzialem juz takie cuda.. ze za glowe sie lapalem.

W kazdym razie, nasze wszystkie przeswiadczenia o nieistotnosci PR biora sie tylko z tego - ze jest on tak rzadko aktualizowany.

Bo niby google zostawilo PR po to by mamic amatorow pozycjonowania ? Bzdura.

Wedlug mnie PR jest jakims wyznacznikiem jakosci strony dla googla i statystycznie usredniajac - strona z PR 0 bedzie nizej niz np. strona z PR 4 (statystycznie usredniajac - znaczy sie pomijajac skrajne przypadki).

(...) i tak majac do wyboru czy ich link wyladuje na stornie z PR 0 czy z PR 4 (...) wola drugą wersje.

A ja wolę linka na tej z PR0, jeżeli ma ona BL tematycznie zgodne z moim linkiem,

niż z PR4 linkowanej na zupełnie inne hasła, i co Ty na to?

(...) i tak majac do wyboru czy ich link wyladuje na stornie z PR 0 czy z PR 4 (...) wola drugą wersje.

A ja wolę linka na tej z PR0, jeżeli ma ona BL tematycznie zgodne z moim linkiem,

Mam parę takich zerówek, chcesz? Tylko daj znać z jakiego tematu mają być, może na początek 10 linków - w zamian 10 PR4, chociaż jak są takie słabe to 12 :) Współpraca będzie się rozwijać to jestem skłonny dostarczyć więcej, nawet hurtowo.

Mam parę takich zerówek, chcesz? Tylko daj znać z jakiego tematu mają być, może na początek 10 linków - w zamian 10 PR4, chociaż jak są takie słabe to 12 :P Współpraca będzie się rozwijać to jestem skłonny dostarczyć więcej, nawet hurtowo.

ale tak wógóle to przecież lepszy byłby link z PR0 mającej taką sama ilość linków i podobnej mocy tylko, że tematyczne niż z PR4 z linkami (i contentem) nie powiazanymi z tematem ?

o to chyba ocsid-owi chodziło

wiesz - jeśli jesteś w stanie zapewnić takie linkowanie, dodatkowo bez filtra (czyli od dłuższego czasu) to każdy sie skusi

wydaje mi się, PR w taym przypadku to poprostu jakiś wstepny wskaźnik wartości strony

ale dyskusja jest IMHO bezsensu, czy to ja bredzę ? ;)

a tak pozatym OT

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Na PageRank składa się ilość i jakość LinkPopularity, na moc strony PageRank, podstrony, wiek domeny. Na moc linka moc strony przez liczbę linków wychodzących.

Wysoki PR jest bardzo korzystny ponieważ przy dobrym linkowaniu wewnętrznym można dobrze wypromować stronę nawet na konkurencyjne frazy, przykład: wikipedia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności