Skocz do zawartości

Dlaczego jestem tak daleko w Google?

seba123

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku lat głowie się dlaczego google ustawia mój portal kody.pl w swojej wyszukiwarce tak daleko pod słowo klucz "kody".. dziś jestem na 21 stronie wyników, przede mną cała masa bezwartościowych stron zarówno tyczących się kodów rabatowych, jak i kodów pocztowych i do gier. Ja wiem, że fajna domena to teraz nic, ale żeby ciągle tak daleko pod tym słowem pomimo tak dobrych treści jakie mam tyczących się kodów rabatowych.. ktoś podpowie może coś ? będę wdzięczny za receptę czemu tak jest . Dodam jeszcze, że z braku wysokiej pozycji pod słowem "kody" ludzie zaczęli szukać mój portal pod słowem "ekody" gdzie jestem na 1 miejscu.. Nie mam żadnych filtrów ręcznych.

Cytat

przede mną cała masa bezwartościowych stron

Zlecają, lub pozycjonują się sami. W skrócie robią lepsze SEO, mają na to większe budżety. To, że Ty uważasz, że Twoja strona jest lepsza nie ma nic wspólnego z oceną Twojej strony przez algorytm wyszukiwarki.

5 godzin temu, seba123 napisał:

dziś jestem na 21 stronie wyników, przede mną cała masa bezwartościowych stron zarówno tyczących się kodów rabatowych, jak i kodów pocztowych i do gier

Po wyczyszczeniu co się da w przeglądarce i lokalizacji na Polska ja Twojej strony nie widzę nawet w 1 setce wyników.Natomiast widzę dużo firm które w budżecie posiadają sporo zer na swoich kontach bankowych.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

37 minut temu, seba123 napisał:

Sugerujesz że wszyscy przede mną w google pozycjonują się na to lub podobne słowa ?

Nie muszą się pozycjonować, wystarczy że mają lepiej zoptymalizowane strony i linki przychodzące z zewnątrz.

CzechPranie.pl - usługi prania tapicerki meblowej i samochodowej.

CzechRolety.pl - szeroka oferta rolet, żaluzji i innych dekoracji okiennych.

W sumie też jestem daleko po updejcie :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

8 godzin temu, seba123 napisał:

pomimo tak dobrych treści jakie mam tyczących się kodów rabatowych

Do tego badziewia dla naiwniaków nie ma dobrych treści...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Godzinę temu, seba123 napisał:

co to jest link EM i czy możesz podać przykład takiego linku EM do mojej strony głównej ?

Widocznie dla G twoja strona pełna linków do różnych systemów rabatowych nie jest aż tak wartościowa jak ci się wydaje, a gdzie jakaś treść rzucająca algorytm na kolana. EM to wszystkie te linki z anchorem np kody rabatowe itd, masz kupę linków z małej ilości stron, 1000 linków z jednej stronki to nie to samo co 1000 linków z 1000 stron. Jeśli postawię WP z sieczką byle dużo, wplotę parenaście razy frazy kluczową, trochę podlinkuje to w wynikach wyprzedzę twój "wartościowy portal" w kilka dni.

Uuu przeciez ta strona to spamik lekki ... tu potrzeba zrobic paginacje, teksty, bloga, poradnik, przemyslec architekture informacji (menu)....

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

21 strona to jest gdzieś 210+ miejsce. Nie wiem jak można przygotować "profesjonalną" stronę aby być aż tak daleko. Linki otwierają Ci podwójnie tradecdubler, kody nie działają,

Na frazę "kod promocyjny sklep" strona pojawia się w top 10 zakładam, że kolega kupił stronę od kogoś miały być kokosy, a tu figa. Tym bardziej, że jakieś linki ma czy to z wprosta czy spidersweba (subdomena www). Domena w 2013 kosztowała 33 tyś PLN. Nie sądzę aby ktoś kto dysponował taką gotówką nie zainwestował w promocję strony.

seba kupił domenę/stronę przy przenoszeniu czy dodaniu nowych afiliacji coś spartolił i jest płacz bo pieniądze zainwestowane, a nie ma zwrotu.

Pozdrawiam
Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

A czy obecnie w ogóle Google bierze pod uwagę to, że ta domena najlepiej odpowiada zapytaniu wstukiwanemu do wyszukiwarki (w sensie: "kody")? Na mój gust to jak ktoś wpisuje kody to taka strona jak kody.pl powinna naturalnie być jedną z górnych pozycji z racji że sama domena w 100% odpowiada temu co wpisuje. No ale mój gust a gust Google to dwie odmienne rzeczy :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności