Skocz do zawartości

Hosting WP z obsługą AdSense i przekierowań 301

skansen

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam hostingu na bloga. Preferowany CMS to Wordpress, zależy mi żeby można było nań umieszczać reklamy AdWords  oraz ustawiać przekierowania 301 w ramach serwisu... Wraz z hostinigiem zamierzam zakupić dwie domeny...

Sugeruje Nazwa .pl  hosting Obsługuje AdWords i przekierowania  i w nazwie.pl można kupować domeny.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Od siebie mogę polecić MyDevil, trzymam tam kilka serwisów od paru lat i generalnie sobie chwalę - jeżeli byś się zdecydował, na PW mogę podesłać refa (chyba dawniej był jakiś rabat, nie jestem pewien jak to wygląda obecnie). Jeśli chodzi o rejestrację domen, proponowałbym sprawdzić ofery chociażby: https://www.ovh.pl/ czy https://www.aftermarket.pl/ - podpięcie tego pod hosting to nic trudnego,  mógłbyś najprawdopodobniej zaoszczędzić trochę na odnawianiu w dłuższej perspektywie.

8 godzin temu, skansen napisał:

Co myślicie o hostingu w aftermarket?

Hmmm nie znam kogoś kto by korzytsał z tego hosting. Wczoraj maiłem kontakt z panelem usługi MyDevil i ogólnie jestem, pod wrażeniem MyDevil. Choć w niższej cenie rocznej też da się coś znaleźć . NP:  https://www.unixstorm.org/Konta_WWW.html

Prawdę powiedziawszy każdy "normalny hosting" sprosta Twoim potrzebą...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Również nie miałem styczności z ich hostingiem. Poszukaj opinii w necie, bo chyba oferują go stosunkowo od niedawna (albo po prostu dawniej tego nie zaważałem, a jestem ich klientem od wielu lat).

MyDevil to wg mnie jeden z lepszych wyborów w Polsce, jeśli chodzi o hosting współdzielony. Jeżeli chcesz trzymać tam kilka projektów na jednym koncie, mieć docelowo spory ruch - super opcja. Jeżeli nie, być może uda się znaleźć coś w mniejszych pieniądzach u konkurencji.. Ale skoro interesuje Cię AdSense, to raczej piszemy docelowo o większym ruchu :). 

Podany wyżej unixstorm wygląda ciekawie na sam początek, ale nie mogę u nich doszukać się informacji o oferowanym w pakiecie SSLu - to również na start byłoby istotne, szczególnie jeśli nastawiasz się na ruch organiczny.

2 godziny temu, mk27x napisał:

ale nie mogę u nich doszukać się informacji o oferowanym w pakiecie SSLu

Każdy "normalny" hosting oferuje jakiś darmowy certyfikat przeważnie letsencrypt  i oni również.

2 godziny temu, mk27x napisał:

Ale skoro interesuje Cię AdSense, to raczej piszemy docelowo o większym ruchu

Według Ciebie ten enigatycznie większy ruch to jest jaki 10 uniq  na godzinę, 100 na minutę, 100 na sekundę ?

Szczerze powiedziawszy to patrząc po Twoim pytaniu to wynika, że niewiele na razie wiesz. I czego Ci nie życzę, to żebyś nie skończył jak 90% osób planujących ciągnąć gruby hajs z reklam, gdzie w zasadzie wszystko kończy się na planach i stworzeniu lipnej stronki. Na początek spokojnie wystarczy Ci dowolny hosting za 50 - 70 zł na rok np. unixstorm, który ma dobrą renomę. Jak natomiast rozkręcisz projekt to wtedy będziesz spokojnie mógł zwiększyć pakiet lub zmienić hosting. Natomiast jestem przekonany, że przez kilka miesięcy na pewno nie osiągniesz ruchu, który nie byłby w stanie obsłużyć pakiet za 50 zł. Lepiej zrobisz jak to zaoszczędzone 100 zł na hostingu przeznaczysz na wstępie na jakieś inne rzeczy ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

To nie jest tak, że jestem zupełnie zielony w temacie. Jedną witrynę prowadzę już dość długo, z różnych przyczyn jest na dotychczasowym hostingu. 
Mam różne teksty które z różnych przyczyn chce publikować we własnym serwisie. Są to głównie teksty które nie mogą się znaleźć w portalu dla którego normalnie piszę...
Nie nastawiam się na ciągnięcie grubego hajsu z reklam, to raczej jako opcja dodatkowa. Nie wiem czy w ogóle z niej skorzystam, ponieważ reklamy mogą kolidować z publikowanymi treściami... 

Ale sugestia @Carnagge jest o tyle słuszna, że rzeczywiście ruch nie będzie nigdy gigantyczny a mi zależy na jak najniższym koszcie... 

Ja teraz potrzebowałem jakiegoś małego pakietu i przetestowałem ten hosting - plan SSD - https://hosting.linux.pl/hosting.html

i mogę Ci jak najbardziej polecić.

Unixstorm też miałem i wszystko z nimi w porządku, ale czasem przy stronie na WP skakało obciążenie o przekroczeniu nawet kilkadziesiąt razy dopuszczalnego obciążenia pomimo, że ruchu na stronie nie było, więc dziwne mi się to nieco wydawało.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności