Skocz do zawartości

Nagły spadek w Googlu z 1 strony na 9

palash

Rekomendowane odpowiedzi

Strona nie byla modyfikowana przez jakis miesiac. Do tej pory to jest do poczatku stycznia wszystko było super.

Strona była pozycjonowana poprzez optymalizacje i poprzez zgłoszenia do katalogów przy pomocy AddWeb WebSite Promoter 7.

Jednakże tylko liston zanotował tak gwałtowny spadek napoczątku stycznia. Reszta pozycjonowanych stron nie zmieniła swojich wyników.

Na pierwszy rzut oka myślałem, że to jakiś ban albo coś w tym stylu. Ale strona jest raczej optymalizowana bez żadnych większych sztuczek. I tym bardziej nie rozumiem.

Strona nie byla modyfikowana przez jakis miesiac. Do tej pory to jest do poczatku stycznia wszystko było super. 

Strona była pozycjonowana poprzez optymalizacje i poprzez zgłoszenia do katalogów przy pomocy AddWeb WebSite Promoter 7.

Jednakże tylko liston zanotował tak gwałtowny spadek napoczątku stycznia. Reszta pozycjonowanych stron nie zmieniła swojich wyników.

Na pierwszy rzut oka myślałem, że to jakiś ban albo coś w tym stylu. Ale strona jest raczej optymalizowana bez żadnych większych sztuczek. I tym bardziej nie rozumiem.

Prawdopodobnie dostałeś ujemne pkt na słowo koperty. To co masz na stronie w cache googla nie świadczy o naturalności strony. Moim zdaniem przegiołeś.

koperty - 26 - 17.69%

Title: This tag contains too many characters.

Description: This tag contains too many characters.

The Description relevancy to page content is 48%.

The keywords relevancy to page content is 53%.

i wszystko jasne.

wygląda na to, ze za pozycjonowanie tej strony zabrał się ktoś z allegro.

dowód na to jak można stracić mnóstwo pieniędzy.

pozycjonowanie to ryzyko - można duzo poprawić ale też można stracić pozycję na wiele miesięcy

linki ze stopki...

Szy, przecież kolega pyta dlaczego jego strona spadła tak gwałtownie z dnia na dzień. 

Jeśli twierdzisz jak powyżej to może dodaj informację, że wg Ciebie google zmieniło trochę algorytm i w wynikach nisko będą sie pojawiać strony z przesłabym on-page optimization.

Nie wiem czy zmieniło, ale sądzę że jednak... content is almost a king!

:PPP

Szy.

To nie Ty spadłeś, to witryny innych poszły w górę, wg mnie trzeba monitorować konkurencję bo są uczciwi i spamerzy,

pozdro

LOL.

Czyli nagle w 91 innych stron poszło w górę ?

Kolego, zastanów się. Najlepszym sposobem wybrania pozycjonera z grona forum jest przeczytanie jego postów. Proponuję przed wysłaniem posta przeczytać go 2 razy i przemyśleć 4 razy.

powodzenia.

linki ze stopki...

Szy, przecież kolega pyta dlaczego jego strona spadła tak gwałtownie z dnia na dzień. 

Jeśli twierdzisz jak powyżej to może dodaj informację, że wg Ciebie google zmieniło trochę algorytm i w wynikach nisko będą sie pojawiać strony z przesłabym on-page optimization.

Nie wiem czy zmieniło, ale sądzę że jednak... content is almost a king!

:PPP

Szy.

Dzisiaj liczy się coś innego. Zupełnie coś innego. Szykuje się rewolucja! I dobrze, bardzo dobrze.

linki ze stopki...

Dzisiaj liczy się coś innego. Zupełnie coś innego. Szykuje się rewolucja! I dobrze, bardzo dobrze.

No to słuchamy, przecież niedawno domagałeś się uczciwego mówienia o wszystkim, o jakiej rewolucji mówisz? :)

A dla mnie liczy się *wszystko* i śpię spokojnie :)

Szy.

Więc być może chwilowe wahanie indeksu, tak bywa.

Szy.

Już sie nad tym zastanawiałem, obecnie baza jest z 9 stycznia i do tej pory zmieniła sie juz kilka razy i strona idzie systematycznie w dół.

No to słuchamy, przecież niedawno domagałeś się uczciwego mówienia o wszystkim, o jakiej rewolucji mówisz? :)

A dla mnie liczy się *wszystko* i śpię spokojnie :(

Szy.

Szy zmień przeglądarkę... ;)

Mówiłem nie o uczciwym mówieniu wszystkiego - jestem zdecydowanie temu przeciwny. Wspomniałem o uczciwym mówieniu - bez wprowadzania ludzi w błąd.

linki ze stopki...

Czy aby nie chodszi Ci o mozliwosc wprowadzenia Hilltop i linkow tematycznych do algorytmu?

Jezeli tak, to zadnych przeslanek, ze tak ma sie stac nie ma ale za to jest masa spekulacji....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności