Skocz do zawartości

ROD Gierczak Koszalin - strona ogrodów działkowych

lebron6

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc postawiłem tą stronę w połowie Lutego tego roku. Pozycjonuję ją tak na prawdę na trzy frazy (które zdefiniowałem w meta keywords):

- ROD Koszalin (najtrudniejsza)

- ROD Gierczak Koszalin (od nazwy patronki ogrodów - Emilia Gierczak)

- ROD Gerberowa Koszalin (od nazwy ulicy - Gerberowa 23)

Strona jest postawiona na systemie WonderCMS - darmowym, lekkim, prostym i płaskim (flat - bez bazy danych - tylko pliki) systemie cms.

Strona jest na hostingu w webd.pl , na razie na hostingu mini.

Wykorzystałem skórkę parallax, którą trochę pozmieniałem.

Dodałem kilka prostych funkcji w php oraz w jquery (proste dropdown menu).

Na razie cały czas mam problem z podpięciem wtyczki do prostej galerii zdjęć (w php), i to na pewno duży minus.

Zdjęcia po prostu wiszą na stronie tak jak są, nie można ich powiększyć itp. :(

Jak dodawałem do niej linki to początkowo dodowałem tylko i wyłącznie toczka w toczke jak słowa kluczowe w meta keywords - i to był chyba błąd.

Teraz od niedawna zacząłem dodawać przeróżne warianty anchor text w linkach np "ROD im. Emilii Gierczak Koszalin", albo "ROD Emilii Gierczak, Gerberowa 23 Koszalin" itp. i to chyba trochę powoli zaczyna działać.

Niedawno popełniłem jeden duży błąd na stronie - mianowicie zmieniłem url podstrony z aktualnościami, z /blog na /aktualności. Ale niestety nie zrobiłem przekierowania ze starego url na nowy - wpadłem na to dopiero wczoraj. Zrobiłem to na razie przy użyciu meta http-equiv.

Niestety nie udało mi się jeszcze zrobić tego samego w pliku .htaccess - może mógłby mi ktoś pomóc ?

Próbowałem to zrobić w ten sposób:

RedirectPermanent /blog /aktualności

Efekt był taki, że rzeczywiście następowało przekierowanie, ale niestety, w nowym url po /aktualności, było dodawane jeszcze "?page=blog", i to niestety psuło link, i defakto to i tak prowadzi do nieznanej strony.

Próbowałem usunąć ten parametr przy użyciu:

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^(.*&)?page=blog(?:&(.*))?$ [NC]
RewriteRule ^/aktualności?$ [L,R=301,NE]

Ale to niestety też nie działa :(

Rozumiem że to przekierowanie w meta działa dla ludzi i to jest ok.

Natomiast bot Googla jak wejdzie na tą stronę, korzysta z htaccess, i niestety dla niego to już nie zadziała?

W sitemap oczywiście usunełęm tą starą stronę /blog.

A strona to:

https://rodgierczakkoszalin.pl

Pozdrawiam

Miron

• 2 tygodnie później...

Hmmm co za gniot.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Moim zdaniem strona tragedia.Pewnie na ogromnym kacu (którego mam po wczorajszych urodzinach) zrobiłbym lepszą na WP pomimo że się tym akurat nie zajmuję.

Np. to że menu zasłania tekst to porażka.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@lebron6 nie znam Twojego CMS... ale wg mnie warto zastosowac rozwiazanie troszke inne, bardziej spojne szczegolnie dla osoby zarzadzajacej, administrujacej... albo zrobic szybki kurs zastosowanwgo CMSa.

Na stronce stale pojawia sie Blog w menu.

20200528_161440.jpg

- instalacje budowlane - serwis o instalacjach budowlanych

- engineering design london - projekty HVAC

- mechanical engineering design - projekty budowlane

• 1 miesiąc temu...

jestes przeciwnikiem baz danych? bo jak nie to jest sporo firm hostingowych ktore maja w swoich uslugach cos takiego jak wordpress. przynajmniej strona bedzie wygladala :) 

ciezko tutaj cos oceniac. ogolnie fatalnie i w dzisiejszych czasach naprawde mozna wypuscic dosc prosto strone ktora jest estetyczna i wyglada na profesjonalna

Opiekuj.pl - Testy dla opiekunek do dzieci | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności