Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 - kiedy efekt?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam póki co na szybko przekierowanie u hostingodawcy. Narzędzie SEO pokazują przekierowanie i linki z tej domeny. Parametry TF TR itp bez zmian. Ruch organiczny bez zmian. Krótki okres na wnioski około tygodnia i poza tym przychodzą cały czas świeże linki z innych sprawdzonych miejscówek więc jakikolwiek test w tym przypadku nie będzie miarodajny.

• 1 miesiąc temu...

Podepnę się pod temat bo zrobiłem chyba głupotę z przekierowaniem 301. Mianowicie jedna z podstron, której tematyka była bardzo podobna do strony głównej wyprzedziła ją w wynikach wyszukiwania. Tytuł podstrony brzmiał ,,jak samemu przegrać kasety VHS na DVD" a strona główna ,,przegrywanie VHS na DVD" Zastosowałem przekierowaniu 301 ( z podstrony na główną), po kilku tygodniach zauważyłem, że strona główna na hasło ,,przegrywanie VHS na DVD" stopniowo spada, aż poleciała daleko. Wyświetla się jednak dla hasła ,,jak samemu przegrać VHS na DVD" pomimo, że w tytule ani nigdzie indziej nie jest zawarta taka treść. Wszystko wskazuje, że stroną główna przejęła moc podstrony a swoją utraciła.

Czy można jakoś temu zaradzić? na tą chwilę sytuacja trwa prawie rok. Próbowałem mocno linkować stronę główną, ale zero efektów. Usunąłem już to przekierowanie, ale również nic się nie dzieje. 

Niedawno stworzyłem zupełnie nową podstronę i będę próbował ją pozycjonować nie używając już żadnych przekierowań ze starych stron. Nawet nie stosuję real canonical...

Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł to bardzo proszę o sugestię. 

Musisz zróżnicować tematykę/treść/intencyjność na podstronach bo praktycznie masz prawie to samo na dwóch stronach, zrobienie przekierowania pogorszyło sprawę.

Z jednej strony masz treść informacyjną : "przegrywanie kaset" a z drugiej treść poradnikową "jak przegrywać kasety" , jak podejdziesz do treści na zasadzie jakiej wspomniałem sytuacja się wyklaruje.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności