Skocz do zawartości

Drastyczny spadek przychodów z Firefoxa

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

Od roku mam mniej wiecej stabilne statystyki (konwersyjnosc i wynagrodzenie za resjestrace) w adsense - skierowania.

Jednak w ostatnim czasie zanotowalem bardzo drastyczny spadek wyników konta.

Konwersyjnosc i wynagrodzenie za konwersje spadly dwukrotnie.

Czy ktos doswiadczyl czegos podobnego?

moze coraz wiecej osob ma juz FF i po prostu coraz mniej jest osob ktore by to sciagaly :wow:

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

ja też mam stronke o firefoxie - ogólne statystyki

// po wyprowadzeniu na jakąś sensowną pozycje

wrzesien x $

październik + x $

listopad - x $

Ku mojemu zdziwieniu różnice sięgają tylko centy, góra 0,5 dolca, Ja nie mam spadku zarobków. (Dzięki bogu)

ALE

Coś się zmieniło, bo zarobki mam na tym samym poziomie, a w październiku miałem więcej wyświetleń i kliknięć i konwersacji (dużo więcej), a zarobiłem 0,4 $ więcej niż we wrześniu tylko (wzrost sięga ok. 50% we wszystkim).

Natomiast w listopadzie wyśiwetlenia wzrosłu, kliki spadku (trochę ponad poziom września), konwersacji tyle co we wrześniu i mam o 0,3 $ mniej niż we wrześniu.

Dziwne to trochę...

// statystyki odwiedzania miały reset, więc nie da się porównać "oglądalności"

• 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...

Spadek dochodów z Firefoksa jest spowodowany skutecznymi wtyczkami blokującymi reklamy. np. Adblock.

Nie wiele pomaga wyświetlanie okienek z prośbą o wyłączenie blokowania ale jest inny sposób:

Adblock jako reklamy traktuje wszystkie pliki z grafiką które są pobrane z innej domeny. Wystarczy wszystkie obrazki przenieść na inną domeną, a odwiedzający a Adblockiem nic nie zobaczą oprócz tekstu. Nawet jak nie odblokują wybranej domeny to przynajmniej nie będą zżerać transferu.

Jak tak wszyscy będą robić to pasożyty przestaną korzystać z tej wtyczki.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Spadek dochodów z Firefoksa jest spowodowany skutecznymi wtyczkami blokującymi reklamy. np. Adblock.

kiedyś adsense płaciło za pobranie firefoxa :P a nie, ze ludzie z FF mniej klikają

co do adblocka, nie zauważyłem spadków, ludzie i tak będą klikać

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności