Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś jaką koncepcje jak zwiększyć ruch na stronie za pomocą scrapeboxa i czy w ogóle da się to zrobić ? Próbowałem np. metody slow commenterem adresując blasty na swoją witryne, ale odnotowuje wejscia z 1 adresu ip(nie mojego), mimo wielu proxy w bazie. Ktoś wie w czym rzecz?

Panowie mam do Was pytanie, czy da się ustawić proxy z proxymarket do SB? mam tu na myśli oczywiście przez API(jeśli jest gdzieś to opisane to sory).

Korzystając z okazji czy znacie może stronę z footprintami do SB? , część już ogarnąłem ale dodatkowe info nigdy nie zaszkodzi ;)

z góry dzięki

Panowie mam do Was pytanie, czy da się ustawić proxy z proxymarket do SB? mam tu na myśli oczywiście przez API(jeśli jest gdzieś to opisane to sory).

Jak dobrze pamięta to trzeba miec wykopiony odpowiedni pakiet w któym zawarta jest opcja API a potem dodać do źródeł w scrapie.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Dzięki za info, ale już Buzu mi napisał :(

Panowie mam koleje pytanie tym razem o sprawdzanie proxy, albo ja coś skopałem albo ten typ tak ma.

Po wgraniu Proxy z ProxyMarket przez API i sprawdzeniu zostaje mi średnio 20-30 prosiaczków z 45 natomiast Proxy Seo master kwalifikuje 43-45 jako dobre, czytałem ze wyszedł update do SB wersji 1,58,48 który to naprawia niestety mam tą wersję i dalej (_|_) wierzyć wynikom SB czy raczej PSM ? W temacie był poruszony wątek słabego sprawdzania proxy przez SB, ale było to przed wyjściem w/w wersji/

Po wgraniu Proxy z ProxyMarket przez API i sprawdzeniu zostaje mi średnio 20-30 prosiaczków z 45 natomiast Proxy Seo master kwalifikuje 43-45 jako dobre, czytałem ze wyszedł update do SB wersji 1,58,48 który to naprawia niestety mam tą wersję i dalej (_|_) wierzyć wynikom SB czy raczej PSM ?

Sprawa jest ostatecznie do zweryfikowania empirycznie i manualnie tzn. wklep sobie takie proxy (oznaczone przez SB jako złe, a w PSM jako dobre) do przeglądarki i spróbuj połączyć się przez nie z guglaczem. Sprawa powinna się wtedy wyjaśnić.

Jednak, aby nie tracić czasu na "pierdoły" ;) posłuchaj kolegi Osiek.

Pozdrawiam.

spacer.png

Tutaj link dla google i użytkowników którym może się ta obniżka przydać. Odnajdą ją łatwiej.

scrapebox kup teraz obnizka $57

$$ Jakie proxy działają najlepiej? I czemu z 18 000 dobrych wpisów pozostaje tylko 100 znalezionych linków po check liscie?

Edytowane przez blackhatcontrol

areve jest to dość kontrowersyjna zniżka, radze zapytać autorki co myśli na ten temat :D

Kupujesz za 47 USD jako kolejną kopie dla siebie, ale na email klienta, wiec robisz ją w konia. Nie wiem czy jest to coś co warto robić za parę USD, a więcej może to się skończyć złe dla ciebie i osób którym zaoszczędzasz 5,7 USD.

Edytowane przez MaxPan

I czemu z 18 000 dobrych wpisów pozostaje tylko 100 znalezionych linków po check liscie?

Zależy:

1. skąd masz listę i jak jest "świeża"

2. czy postowałeś z proxy (jeśli tak, to jakie?), czy bez

3. od ustawień przy postowaniu - liczby wątków i timeout'u

4. i jeszcze kilku czynników..

Scrapebox na VPS - jakie ma funkcje w porównaniu do odpalonego na lokalu? Tzn. chodzi mi o to, że jak puszczam go u siebie to każde zadanie kończy po np. 10 minutach. Czy na VPS jest możliwość jakiejś bardziej zaawansowanej konfiguracji, np. kolejkowania zadań? To mnie ciekawi.