Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Czy najnowsze wersje 2.0.0.54 i 1.16.6 maja jakis problem przy fast poster ??

Kiedys mialem SB w domu na XP na laptopie czy desktopie, ostatnie pare lat na VPSach i nie bylo problemów. Zrezygnowalem z VPSa i poprzenosilem wszystko na domowe komputery. Wczoraj probowalem odpalic SB z opcja fast poster na domowym serwerze i nawet przy redukcji do 5-7 watkow po kilkunastu sekundach obciazenie siegalo 100%. Serwer jest na Windows 2008 SP2 64 bit , 2 x Xeon 5140, 12GB ram, dysk SSD, zadnych dodatkowych antyvirow. GSA SER z GSA CB przy 300 watkach i LpM 60-200  powoduja obciazenie 15-30% inne programy tez dzialaja bez problemu. Probowalem roznych list, zmniejszylem pliki z emailami, linkami wylaczyzlem proxy, restartowalem maszyne, sprobowalem na wersji 1.16.6 i to samo. Mam wolnego starego desktopa to pomyslalem ze zamiast tracic czas i grzebac to przeniose licencje. Rano wlaczam, licencja przeniesiona i to samo. Aktualna konfiguracjaprzyspawana na miesiac to Athlon 64 X2 Dual Core 5000+, 4GB ram, Vista Home Premium 64bit SP2.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

O jakie "bezpieczeństwo" pytasz/masz na myśli ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki, chodziło mi wypalenie proxy.

Jeszcze jedno pytanie, jak harvestuję nową listę i chce wyselekcjonować tylko nowe urls, to jak zrobić żeby się nie dublowały ? Chodzi mi  jak porównać linki ze wcześniej harvestowanymi i sprawić żeby nowe wylądowały w scrapeboxie lub w pliku?

chce wyselekcjonować tylko nowe urls

Chodzi mi  jak porównać linki ze wcześniej harvestowanymi i sprawić żeby nowe wylądowały w scrapeboxie lub w pliku?

Dodajesz listę nowych do listy starych i kasujesz powtarzające się domeny/URLe

Odpowiedz godna kolegi @tank  :crazy:

Brawo, nie zawiodłeś - ciągle w formie !

@fast1 nowa lista załadowana + Import URL List -> Select the url list to compare +- on domain level i wskazujesz plik ze starą listą

E: format txt

Edytowane przez Konik^Morski

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Dzięki, chodziło mi wypalenie proxy.
Mam wrażenie, że nie masz pojęcia o czym piszesz. :olaboga: Blokada IP klienta nie jest czymś stałym, więc nie można określić takiego parametru z góry i uniwersalnie chyba, że znasz szczegółowo mechanizm jaki został zaimplementowany w danym serwisie w zakresie blokad IP klientów wykonujących żądania HTTP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Blokady na IP nakładane prze G zależą od typu footprint przykładowo te z inurl:, site: itd czyli kilerami proxy nakładane są pawie od razu nawet jak sprawdzamy w przeglądarce. Natomiast przy "zwykłych zapytaniach" wytrzymują znacznie dłużej.

Jeszcze jest kwestia źródeł proxy i publiczne są znacznie bardziej podatne na BAN niż te prywatne używane przez jeden program - usera.