Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nie jest lepiej zrobić scrape publicznych proxy i harvestować na publicznych ?
Najlepiej robić, to co przynosi efekty, co właśnie najlepiej sprawdzić EMPIRYCZNIE  :chatownik:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nawet prywatne zajedziesz :) musisz mieć zapas, aby po 1 odpytaniu ten sam IP odpoczywał przez np. 2 minuty

Tylko jaki ten zapas prywatnych 15, 20, 30? Jak harvestowa obecnie? Tych wyszukanych proxy przez Scrapeboxa minimalna ilość i momentalnie padają. API po ustawieniu słabizna totalna. Więc myślałem, że po ostatnich zmianach w Google wykorzystać prywatne bo nie mam teraz pomysłu na harvestowanie Scrapbeoxem. Z czego korzystacie?  

www.lodzpozycjonowanie.com.pl - Agencja Interaktywna

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Mam mały problem z SB. Posiadam prywatne proxy od jednego dostawcy z Polski. Przy harvestowaniu działają bez zarzutów. Jednak jak uruchamiam addona np. Alexa czy outbound links to jedzie mi error 403 czasami error 500 a czasami error-1.

• 4 tygodnie później...

Mam pytanie, załóżmy, że chciałbym pobrać po 50 wyników z tych słów kluczowych:

1a. samochód czerwony

1b. samochód niebieski

1c. gdzie znajdę samochód brązowy

1d. co sądzicie o samochodzie zielonym

Czyłi łącznie 200 linków. "samochód" to moja zmienna. Chciałbym natomiast pobrać jeszcze wyniki dla:

2a. traktor czerwony

2b. traktor niebieski

2c. gdzie znajdę traktor brązowy

2d. co sądzicie o traktorze zielonym

W takim razie ile proxy potrzebowałbym, jeśli chciałbym pobrać powiedzmy przez 5 godzin te 200 linków do słowa "samochód", "traktor" i może np. pięciu, dziesięciu innych? Zamierzam kupić scrapeboxa, ale jeśli okaże się, że nie będę mógł spełnić swoich potrzeb, to nie widzę sensu kupywania.

1a. samochód czerwony

1b. samochód niebieski

1c. gdzie znajdę samochód brązowy

1d. co sądzicie o samochodzie zielonym

• 1 miesiąc temu...

Witajcie

W jaki sposób skonfigurowac scrapeboxa, żeby wypluł mi wyniki dla

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#lr=lang_pl&tbs=lr:lang_1pl%2Cqdr:w&q=%22keyword%22+inurl:%22forum%22

czyli "keyword" inurl:"forum" (koniecznie w cudzysłowiu, wyniki z ostatniego tygodnia i wyniki w języku polskim)

wpisuję keyword w pole "keywords" w scrapeboxie, ale co dalej?

Oraz to samo dla

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#lr=lang_pl&tbs=lr:lang_1pl%2Cqdr:w&q=%22keyword%22+intitle:%22forum%22

czyli

"keyword" intitle:"forum" (koniecznie w cudzysłowiu, wyniki z ostatniego tygodnia i wyniki w języku polskim)

Pomożecie? 

W takim razie ile proxy potrzebowałbym,
Nie ma stałej zużycia proxy choć pewnie jest, ale jest to parametr "tajny", by można było w tak ilościowy sposób, to określać.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 11 miesięcy temu...