Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nikt nie poda Ci swoich źródeł z bardzo prostego względu. Im mniej osób będzie z nich korzystać, tym proxy będą bardziej skuteczne.

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Z tym harvestowaniem to brzmi tajemniczo-głupio, że się da. A swoją drogą Qbexus mógłby tu nie walić tekstów typu "wiem, ale nie powiem", bo to śmieszne, niepoważne i nie trzymające poziomu. Albo siedzimy cicho, albo coś mówimy. Szanujmy się. Chyba, że ty z tych od sieci neuonowych...

A z tą tejemniczością to może mu chodzi o to, że korzysta z VPN-ów? ;) Np. płatnych czyli z wielu różnych IP.

Jeżeli ktoś w ogóle będzie miał ochotę przeczytać moje artykuły to niech zacznie w takiej kolejności:

1. scrapebox wskazówka 2

2. Footprinty do SEOKatalogów – cz.II

Twoje artykuły na temat Scrape'a są świetne, dla mnie, który nie bardzo sobie jeszcze z tym diabelstwem radzi, bardzo dobre źródło wiedzy:)

@sagittariuspl - twoje też:aniolek: czekam na kolejne porcje wiedzy:)

Trochę odejdę od waszej dyskusji, która się ciągnie od kilku stron, jako że mam nikłe doświadczenie z tym ustrojstwem i raczej nie doceniłem go jako narzędzia do pozycjonowania, muszę przyznać, że jednak to i w tej dziedzinie na prawdę działa. Nie pamiętam już z której to listy poszło, czy od Aniec2(dzięki któremu zaraziłem się Scrapem - jeszcze raz dzięki) czy to od sagittariuspl, ale dziś dopiero zauważyłem, że w linkach na yahoo występuje kilka linków z wyższym PR, które zdobył mi ScrapeBox...

Uprzedzając pytanie - do czego w takim razie używałem Scrape'a? pozyskałem w ten sposób listę wielu darmowych webproxy, stron z grami flash, grami na przeglądarkę i innym badziewiem które jako admin w szkole skutecznie zablokowałem i moje orły z technikum informatycznego muszą trochę pomyśleć nad nowym sposobem obejścia blokad:p

Ten topic początkowo zapowiadał się bardzo fajnie, ale po przeczytaniu kilkudziesięciu stron wciąż nie otrzymałem wystarczających informacji do bezpiecznego i skutecznego posługiwania się tym narzędziem, dlatego tym bardziej trochę po chamsku wcinam się wam w dyskusje "czy można harvestować bez proxy, czy nie" i proszę o podzielenie się wiedzą, która przyda się niekoniecznie do pozycjonowania, a do dobrego poznania programu, mam go chwilkę, a wykorzystuję tylko kilka funkcji, zapewne wielu początkujących ma to samo.

pozdrawiam, Rafał

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

RamigoS do harvestowania potrzebujesz proxy! Na początek wystarszą te znalezione przez program czyli publiczne.

Jak zacząć zabawę? tu masz co nieco na poczatek: https://www.youtube.com/watch?v=GFVUImlnJdg

edyta:

poszukaj tutków: scrapebox_master_guide oraz Scrapebox Domination - dużo pomogą w poznaniu trików :aniolek:

Edytowane przez sskoczek

oczywiście, że potrzebuję proxy, tego nie podważałem, korzystam z tych wbudowanych po teście i odrzucie

dzięki za linki i pomocne hasła, zaraz sobie pooglądam, dominacja z tego co pamiętam to płatna, dlatego na razie odłożyłem jej poszukiwanie, pozdrawiam:)

Macie jakieś polecane publiczne miejsca z proxy aby dodać do SB i z niego harvestowało?

mamy :) ale nic za darmo ;) zapisz sie na moja liste https://scrapeboxtriki.pl/pio a dostaniesz taka liste zaraz przy pierwszej wiadomosci.

@sagittariuspl - twoje też:P czekam na kolejne porcje wiedzy:)

naprawde milo to slyszec ;) kolejne porady lada chwila beda w Twojej skrzynke (ale nie, jeszcze tematu harvestowania nie wyczerpalem, bo jest to wieelka, rwaca rzeka - jeszcze sporo przed nami).

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Wczoraj wieczorem z wszystkich 7 źródeł wbudowanych proxy w SB zadziałało tylko 84, z czego już przy sprawdzaniu PR listy kilka się wykrzaczyło, mi akurat to nie przeszkadza, bo wciąż się uczę obsługi, ale gdybym działał poważnie, to pewnie krew by mnie zalała;P