Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

proszę o podpowiedź :

mam dwie listy - A i B

list A zawiera listę B

jak zrobić różnicę A-B ?

da się to zrobić w SB ?

Do tego masz funkcje compare.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry846601

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

@wojtecki1 to niestety nie będzie to co chce osiągnąć qbeczek

@qbeczek nie wiem czy w Sb jest taka możliwość ale są pewnie jakieś programy , które to potrafią np notepad ++

widzę, że arve_lek mnie uprzedził :)

Edytowane przez piomoo

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

Panowie 2 sprawy mam:

1. Czy komuś również sb się wiesza (w przypadku fast postera po prostu stają wszelkie liczniki i program jest nieaktywny, a w przypadku Link checkera pojawia się błąd i zgłoszenie raportu z nim z przyciskami wyślij bądź nie wysyłaj) na Windows 7? Nie dzieje się tak za każdym razem, w sumie to loteria - dlatego strach zostawić sb na noc bo rano może się okazać, że zawisł... Czy jest na to jakieś lekarstwo, jakieś specjalne ustawienia trybów zgodności czy coś? Mam zaznaczone w sb tę opcję dotyczącą balacingu połączeń fast postera (zerującą co jakiś czas połączenia do 0), jednak to chyba nie pomaga jeśli w tym ma właśnie pomóc.

2. W temacie klamer w websites.txt - czy jeśli mam parę słów kluczowych i kilkaset urli (chcę dopalić wpisy w preclach) to czy mogę zrobić to jakoś logicznie po kolei, np każdy url najpierw jednym anchorem przeleciany czy jakkolwiek inaczej byle to w miarę równo było rozłożone? Bo zdaje się używanie zapisu słów kluczowych z klamrami w websites.txt działa totalnie losowo więc może jakiś keyword trafić na anchor w ogromnej ilości, pozostałe tyle co zostanie, albo nawet wcale? Ostatecznie chyba pozostanie tylko rozwiązanie przelecenia po kolei wszystkich urli danym jednym keywordem, potem zmiana jego i kolejny blast?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Całkiem możliwe, gdyż zebrane adresy są jeszcze nie przesiane i jest tam mix wszystkiego, dlatego lecą testowe blasty :)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Witam

Postanowiłem sobie dziś sprawdzić przy pomocy SB bazę z Publikera i mam mały problem.

site:01.byt.pl - 345 zaindexowanych stron, ale w Indexie nie ma głównej

site:007.tradeshow.com.pl - 470 zaindexowanych stron, ale w Indexie nie ma głównej

...

i jest tego sporo wiecej.

Scrabeboxowy Index checker wywala mi dla tych stron NOT INDEXED... ja jednak nie dam na czarną liste domen, które są zaindexowane częściowo. Ma ktoś jakiś pomysł jak to ominąć tak, żeby sprawnie sprawdzić, które domeny są zaindexowane chociaż w części?

Czy może pozostaje mi tylko harvest na site:domena.pl, odsianie duplikatów z domeny i porównanie listy wynikowej z listą pierwotną?

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...