Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko jeszcze zależy od tego co kto uważa za efektywne żniwa. Osobiście lubię zapytania bardzo zaawansowane z inurl i innymi pierdołami. Dobrze, że istnieje babol w Google, kóry pozwala mi zbierać w ten sposób scrapeboxem adresy bez żadnych proxy, bo bym poszedł z torbami.

Edytowane przez bolesna_prawda

Nie, ale istnieje taka możliwość, że podzielę się hearvestem z konkretnymi osobami. Z tym, że maks tą metodą wyciągam 200 url/s, więc footprinty muszą jednoznacznie wskazywać na dany skrypt. Odkryłem to niedawno i niewiadomo ile będzie działać. Chcę w najblizszym czasie ułożyć zaawansowane footprinty dla skryptów obsługiwanych w GSA, chwilowo z grup Article, Microblog, Social Bookmark, Social Network. Listy są za pomoc w tym i ewentualnie optymalne keywordy do zbierania tego.

Odkryłem to niedawno

:D litości ile was tych odkrywców już jest???

Każdy z kim nie gadam mówi że wpadł na ten pomysł :D

p.tak na marginesie soft co harwestuej "innowacyjnym" sposobem na który wpadł "odkrywca" już wiele miesięcy temu był oferowany na PIO :D

Napisany 15 maj 2013 - 00:06

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/177275-sprzedam-harvester-google-bez-banow-bez-decaptcherow-nowosc/#entry1227425

Edytowane przez MaxPan

Sposobów na automatyczne harvestowanie bez użycia standardowych proxy są co najmniej dwa, z tym że jeden jest zbyt wolny jak dla mnie. Ja nie mam pojęcia czy ten skrypt, który podlinkowałeś wykorzystuje jeden z tych które znam, no bo niby skąd?

Nie wynika to jasno z twoich wypowiedzi, ale chyba w ogóle nie wierzysz, że coś takiego jest możliwe, ale z tym nic nie zrobię.

I pisząc o odkryciu miałem na myśli metodę, a nie ideę.

Witam

Ktoś pomoże

Jest jakiś program lub sposób na szybiek przygotowanie plików do "tracbacków" :

Chodzi o pliki :

Your-Blogs

TrackBack-Excerpts

Trackbacks-EXCERPTS

Głównie oczywiście ten pierwszy.

Jedyne co znalazłem w sieci to to https://www.scrapestuff.com/free-tools/scrape-formatter-tool

ale niestety nie działa :(

soft co harwestuej "innowacyjnym" sposobem na który wpadł "odkrywca" już wiele miesięcy temu był oferowany na PIO :D

Ale to niestety był babol. To by było zbyt piękne żeby było prawdziwe, bo ten soft wyciągał całkiem inne wyniki niż przy normalnych prosiakach to po pierwsze a po drugie było tych wyników 3x mniej, więc jeżeli takie macie harvesty trochę lipa ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja harwestuje ale nie w Google, nie rozumiem po co juzać Google po tych wszystkich zmianach, zabijać tysięcy proxy, kiedy ta sama ilość url można sharwestwać z innych wyszukiwarek.

Edytowane przez MaxPan
  • Like 1

W czym harvestujesz Max? Ja obecnie harvestuje yahoo hreferem i wyciągam 2-3k urli na sekunde wliczając duplikaty. Można wiele wyciągnąć, ale z racji że strona w yahoo wyświetla 10 wyników trzeba zrobić wiele zapytań. 500 wątków w hreferze potrafi zabić mojego Xeona 1245v2 lol :D