Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem, ale nie pomogli tylko wysłali jakby z automatu instrukcje jak przypomnieć sobie dane.... No cóż będę próbował dalej.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Szukaj jakichś dowodów zakupu, bez konkretów przy tylu tysiącach sprzedanych kopii to na pewno ciężko szukać, a znając życie to się nikomu nie chce.

Czemu się zresztą nie dziwię.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• 4 tygodnie później...

Witam kupiłem Scrapeboxa i mam pytanie odnośnie harvestowania, zbudowałem liste 70k footprintów i ok, wykupiłem pakiet pod harvestowanie z proxymarket, o ile w USM była funkcja automatycznego pobierania proxy to tu co chwila trzeba zbierać nowe proxy i wlączać dalej harvestowanie. Mają Państwo jakieś rozwiązanie tego problemu pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

1) Jeśli ma harvestować większe listy, czy postować z dużych list to na serwerze. Jeśli do obrabiania list i innych krótszych prac to na kompie.

2) Nie przypominam sobie takiej typowej instrukcji pdf, choć nie wykluczam że takowa nie istnieje, na pewno na początek polecam przeczytać https://seo-z.pl/scrapebox-pytania-i-odpowiedzi/

• 4 tygodnie później...

1. TrackBack

Mam listę działających TrackBacków kupioną w https://scrapeboxmarketplace.com sprawdzam w module Page Scanner i identyfikuje je jako WordPress, wiec OK i w 98% działają,

Ale jak wysyłam TrackBacki bez proxy to jest bardzo słabo 1 na 800 średnio. Sprawdzałem też w prywatnych proxy oraz z dobrych publicznych i praktycznie nie ma różnicy, wyrzuca mi komunikaty jak nie "Failed" to "Failed detect url"

- z tego co widzę komentarze można zostawiać, możliwe jest że funkcja trackback jest wyłączona?

tu jakieś wcześniejsze statystyki

https://www.dropbox....roxy-wyniki.png

2. Czym rózni sie "Blog Alyzer" od "Page Scanner"

- jak dla mnie tylko tym, że Blog Alyzer ogranicza się do identyfikacji ok. 8 skryptów a "Page Scanner" mozna bez obraniczeń. Jeżeli tak to po co Blog Alyzer?

3. Czy da się importować w "Plugin Automator" adres bezpośrednio z url a nie dysku lokalnego? chodzi mi o zczytanie adresów np. z https://wp.pl/plik.txt

4 TrackBacki to tylko na WordPressie można wysyłać?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

1. Trackback jest wyłączany na duzej ilosci stron - sprawdz poprawność danych jakies wysylasz.Sprawdz na jakims video tutorialu:

Jak bez proxy nie idzie to mozesz miec IP na blacklistach.

2. Blog Analyzer jest bodaj od poczatku softu, page scanner to w miare nowy dodatek w ktorym samemu sie definiuje skrypty.

3. Nie mam tego pluginu :)

4. Ze scrapeboxa tak

• Like 1

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

1

Weźcie mi powiedxcie jaka jest różnica w FastPoser a TracBack

- kiedyś to było wiadomo komntrze FastPoster wymagały formularza z user, hasło, komnetrz a TrackBaki wyglądały tak:

[...]Every when in a although we pick blogs that we read tes that we pick [...]

teraz okno do jednego i drugiego praktycznie niczym się nie różni a np. w xttp://100prosthetics.com/project/1/water_abstraction/

zamiast TracBacka zamieszcza komentarz

2

"Paga Sacanner" raz identyfikuje url-e jako nadające się to wysłania TrackBacka a raz nie (mimo ręczengo spradzenia strona niczym się nie różni od innej podstrony tego samego serwisu). Czy aby wysłac TracBaka wymagane są pola formularza?

3

Mam 1 mln lików które chce najpierw spradzić w których mogę wysłać TracBacka a które zawierają formularz do komentarza

- użyłem więc "Paga Sacanner" z własnymi footami min.

[Trackback]
<li class="trackback
rel="nofollow trackback"
Trackback</a>

do potencjalnego identyfikacji TBacków, ale jak pisałem w pkt. 2 nie sprawdza się

No przecież nie bede puszaczał TB na 1mln a pozniej to samo (errory, no succes) na FastComment

Jak zidentyfikować te z TracBackiem?

A jak te które mają formularze WP i inne?

4

Czy PingBack to to samo co TrackBack?

- wiem znam definicje Ping sam link, TBack link + czesc textu

ale czy funkcja TrackBack w SB wysyła PingBacki (bo chyba kiedys tak było)

xttp://123kinect.com/kinect-reviews/deca-sports-freedom/

A czym w takim razie różni się TBack od fasPoster skoro dla usera wyglada tak samo, w czym tkwi różnica?

5.

Nie wiem czy jest sesn sprawdzać 1mln Alive Checker bo i tu z tego co widzę to nie w 100% działa.

Ale z drugiej strony zawsze szybciej spradzi (~17h) je niż miałbym tracić czas na FastPost w niedziałające linki

- co radzicie?

- czy spradzenie 1mln linków w 17h jest normalne (bo tyle um nie sprawdzal wlasnie)? Mam UPC 30Mb/s więc może odpalić więcej instalacji SB? ew. ile

6

Czy musi być włączona funkcja na WordPressie odpowiadajaca za możliwość dodaniaTracBak-ów aby SBox je "jakoś wewnętrznie programowo" identyfikował i dodawał "Subbmited"?

7,

Najlepiej byłoby zrobić np. w takiej kolejności rzeczy:

- spradzić Alive Checker

- spradzić Ext. backlink i odsiać te url-e któr zamierają np. więcej niż 150 linków wychodzacych

a] Ale to zajmie przy 1mln url-i masę czasu, co robić i na czym się skupić?

b] Nawet jabym spełnił powyższe punkty i dodał do 1mln linków to czy sprawdzać Link checkerem (skoro i tak nie wiadomo czy dodał, i ile z nich czeka na akceptacje) po kilku dniach czy zostawić. Bo nawet sprawdzać 1mln w poszukiwaniu AA nie wiem czy jest sens...??

8. Alive Checker

W ogóle ta 'wtyczka' jest jakas dziwna, spradzam różne paczki 1,2-gi i po kilku godzinach z niby nie działających nadal wychwytuje mi działajace jednak (nie ważne czy 10 czy 100 watków na raz).

Edytowane przez mojeprogramy.com

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl