Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie, poszukuję programu, który w podanej przeze mnie domenie przejrzy wszystkie podstrony i pokaże wszystkie linki wychodzące. Przeczytałem już z 10 recenzji Scrapeboxa, ale nie mogę na to pytanie znaleźć tam odpowiedzi. Wszystkie opisuję te główne jego funkcjonalności, czyli czytanie footrpintów, komentowanie, ale czy ma tą opisaną funkcjonalność to nie mogę znaleźć. A drugie pytanie, czy za pomocą tego programu mogę w podanej liście np 1000 urli znaleźć te strony, gdzie wystąpiło (ale nie w stopce tylko w ogóle na danej domenie) podane przeze mnie słowo. Wszyscy piszą o stopkach, oraz o przeszukiwaniu stron blogowych (a nie wszystkie takimi są) a mi chodzi o treść strony na dowolnej witrynie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Scrapebox ma szereg dostępnych pluginów - płatnych i darmowych. W Twoim przypadku:

• wyszukiwanie linków (wewnętrznych i/lub zewnętrznych) z załadowanej listy URLi - ScrapeBox Link Extractor (free)
  • wyszukiwanie ciągów znaków (w kodzie, nie tylko w treści) - ScrapeBox Page Scanner (free)
  • Like 1

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

wyszukiwanie ciągów znaków (w kodzie, nie tylko w treści) - ScrapeBox Page Scanner (free)

Orientujesz się, czy ten plugin obsługuje regexp? Tylko tego mi w sb brakuje.

poszukuję programu, który w podanej przeze mnie domenie przejrzy wszystkie podstrony i pokaże wszystkie linki wychodzące.

Screaming Frog lub XENU darmowy

Edytowane przez ~larry
  • Like 1

Hej mam problema, fastposter wywala mi taki błąd

some or all required data is missing

macie coś na ten problem :)?

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Sprawa wiąże się z jednym z addonsów (nie pamiętam teraz o który konkretnie chodzi) - po usunięciu wszystko wróci do normy.

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

• 3 tygodnie później...

Orientujecie się może jak to jest ze scrapeboxem ? Kupiłem go w 2010 lub 2011 roku ,tyle ,że prawdopodobnie nie ze swojego paypala (kogos poprosiłem - nie pamietam tego maila już :/ ) ,a cały czas korzystałem na 1 kompie. Program zarejestrowany na mnie , mam numer identyfikacyjny tranzsakcji oraz ID transakcji...da rade jakoś go uruchomić pisząc do supportu czy wogule olać sprawę ?

btw: jak nazywał się darmowy mini klon scrapeboxa , bo prawde mówiąc zależy mi na 2-3 funkcjach.

• 1 miesiąc temu...

Mam problem z harwestowaniem w SB. Proxy ok przechodzą testy. Później jak chcę harwestwoać to znowu się program pyta o testy (czyli nie zapisuje wyników testów proxy). Nie rusza w ogóle a ustawiam na dosłownie domyślnych ustawieniach i bez forpritów czy innych cudawianków - jedną frazę - program nie rusza i wisi jak zaklęty. Wszystkie dodatki wywalone. Próbuję uruchamiać w sanboxie więc blokowanie z strony firewalla czy antywirusa wyeliminowane. Pytam co jest - bo już tracę cierpliwość. Harwestowanie nie działa przez proxy. Bez proxy działa ale wtedy ograniczony jestem do Binga.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Nikt już nie korzysta z SB i nie spotkał się z tym problemem.

Nie pytałem się kto czego używa tylko dlaczego mam zamrożony havesting w scrapku bo zawsze mi działał. Ja tam nie potrzebuje super wodotrysków byleby działało. Beta działa - dzięki.

• 3 miesiące temu...

• 3 tygodnie później...

Pobrałem wersję ScrapeBox v2 i w dodatkach nie mogę znaleźć ScrapeBox Blog Analyzer

Nie ma tego dodatku w tej wersji obecnie? Przydatny przy filtrowaniu dobrej listy z harwestu :)