Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Zrozumiałeś co pisałem ?  Możesz mieć 1 thread i dostać BANA na IP jak chodzi o G.

@A czy mogę użyć 10 api > API czego ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Okey, tyle to wiem, tylko czy te 4 thread będzie ok żeby zapytać o alivechecker(200,301) ?

Z tym 4 to był żart, myślałem że oczywisty :) To teraz serio ...

W jakim celu chcesz sprawdzać alivecheckerem poprzez proxy ? Jeśli to tylko strony główne, na różnych IP to działaj zdecydownie bez proxy.

A jeśli również podstrony to mieszaj listy, zwolnij albo użyj prywatnych proxy - tu rzeczywiście większość poprawnie skonfigurowanych serwerów pokaże Ci :heej: - błąd 5xx

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Wątku na proxy oblicza się według wzoru:

a988714b5885dade5022c8b30787f57d.png

e - stała zużycia publicznych proxy przyjmowana na 0,75 ;un .0, 34 jeśli są z kiepskiego źródła bardziej publiczne

P- oczekiwanych wątków

uu i uv = szybkość procesora / pamięć ram serwera

q = ilość linków do sprawdzenia

• Like 2

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak obciążysz procesor na 100% to będzie pracował na 100%

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Ok, nawet śmieszne, kiedyś się też się będę z tego śmiał, ale póki co to nauka, nauka i jeszcze raz nauka !

Mam jeszcze jedno pytanie, jak obciąże processor na 100 % to się wyłączy ?

https://prntscr.com/9flunv

Jeśli obciążenie będzie nie chwilowe tylko długotrwałe to dużo zależy od tego jak dobre chłodzenie ma maszyna. Jak się zagrzeje to może się wyłączyć, jak temperatury będą ok to nie powinna.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...