Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Mam  listę https://scrapeboxmarketplace.com/ do tego pakiet proxy z proxymarket. Skuteczność na poziomie 30/12000.

Pisząc komentarze ręcznie z powyżej listy skuteczność jest super, ale scrapebox niestety  nie jest tak kolorowo.

Gdzie może być problem?

Z góry dziękuje.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Cześć :) Może po tytule masz różne dziwne reakcje. Może rozbawienie - przyszedł żółtodziób i pyta o takie głupoty. Może politowanie, a może to dla Ciebie oczywiste :) Może ja też się zaskoczę, rozczaruję, a może nikt nawet nie odpisze na ten post.

Natomiast pytam całkiem poważnie.

Z zabawą SEO nie miałem nic wspólnego przez ostatnie 5 - 6 lat. Wcześniej było dużo zabaw w partyzantkę, ale to były inne czasy i te działania przynosiły efekt. Masowe zaplecza, linki, no sami wiecie.

Myślę sobie, że chciałbym się pobawić w niektóre partyzanckie działania, ale mniej do linkowania, a więcej takiego kombinowania, typu: znajdowanie dobrych artykułów, w których mogę sensownie skomentować pod swoim brandem, albo zlecić to pracownikom - tutaj, na tej liście stron macie zrobić fajny wpis.

Albo: lista stron, którym mogę zaoferować współpracę, itd.

Wiem i zawsze wiedziałem, że to nie działa tak, że się klika i jutro strona w topach na wszystko co w opisie :)

Dlatego pytam Was całkiem serio, czy na polskie realia, SB w 2020 roku ma jeszcze sens? A może są inne, lepsze kombajny. Pamiętajcie, że chodzi o zabawkę dla Janusza Seło, który sobie będzie dłubał dla własnej strony.

Edytowane przez Mclain

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Scrapebox jako soft do pozyskiwania linków w 99% robi linki nofollow z komentarzy na zaspamowanych ( słabo zabespieczonych) Wordpressach. Potrzebujesz aż tyle tego typu linków w profilu pozycjonowanej przez Ciebie strony? Soft jest dalej aktualny w głównej mierze dzięki dodatkom, może przy dodaniu odrobiny tych komentarzy dla "picu,  dla tego, żeby profil wyglądał "naturalniej", dla tego żeby nie mieć samych linków dofollow. Ale pozycjonować stronę na konkurencyjne frazy nofollow komentarzami nie da się w obecnych czasach, w poprzednich latach zresztą też. 

Cytat

Dlatego pytam Was całkiem serio, czy na polskie realia, SB w 2020 roku ma jeszcze sens?

Całkiem serio odpowiadam, ma sens. Soft dalej aktualny ale nie do budowania głównego profilu linków. 

14 godzin temu, Mclain napisał:

Dlatego pytam Was całkiem serio, czy na polskie realia, SB w 2020 roku ma jeszcze sens?

Jak najbardziej. Według mnie must have dla każdego seowca:) Jako podręczne narzędzie wręcz niezastąpiony.

W skrócie właśnie dla funkcji i dodatków pod: obróbkę fotosów, obróbkę list, masowe sprawdzanie linków, anchorów, 301 etc.

Do pozyskiwania linków raczej nie ma sensu. Linki nofollow z zaspamowanych miejscówek? Linki nofollow także lepiej zdobywać z "mocnych" miejscówek, a nie dawno oflagowanych i zaspamowanych WP bez zabezpieczeń.

Edytowane przez s_matysik

• 2 tygodnie później...
W dniu 27.04.2020 o 10:46, MaxPan napisał:

Scrapebox jako soft do pozyskiwania linków w 99% robi linki nofollow z komentarzy na zaspamowanych ( słabo zabespieczonych) Wordpressach. Potrzebujesz aż tyle tego typu linków w profilu pozycjonowanej przez Ciebie strony? Soft jest dalej aktualny w głównej mierze dzięki dodatkom, może przy dodaniu odrobiny tych komentarzy dla "picu,  dla tego, żeby profil wyglądał "naturalniej", dla tego żeby nie mieć samych linków dofollow. Ale pozycjonować stronę na konkurencyjne frazy nofollow komentarzami nie da się w obecnych czasach, w poprzednich latach zresztą też. 

Całkiem serio odpowiadam, ma sens. Soft dalej aktualny ale nie do budowania głównego profilu linków. 

A co sądzisz o jego innych funkcjach? Ja nigdy nie byłem zwolennikiem typowego automatu / spamu. Ale można wiele "miejsc" znaleźć i dodać coś ręcznie.

Jakie inne narzędzia byś polecił teraz dla posiadacza strony? Czy może lepiej zlecić pozycjonowanie i mieć to gdzieś?

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Cytat

Ale można wiele "miejsc" znaleźć i dodać coś ręcznie.

Cos tam można, pytanie jak to przekłada się na pozycje,

Cytat

A co sądzisz o jego innych funkcjach? 

Inne funkcje bardzo pomocne w codziennych pracach w dziedzinie seo/sem.

Cytat

Jakie inne narzędzia byś polecił teraz dla posiadacza strony? 

Wszytko zależy jaką masz wiedzę, doświadczenie, i czy w ogóle wiesz po co te narzędzia.  Pisałem to "milion" razy. Soft to tylko automatyzacja Twojej strategii SEO. Jeśli myślisz, że kupisz soft i pojawi się strategia to mylisz się. 

Cytat

Czy może lepiej zlecić pozycjonowanie i mieć to gdzieś?

Wszytko jest banalnie proste jeśli płacąc na przykład 1000 zł za seo masz czas zając się rozwojem firmy co przyniesie Tobie 5000 dodatkowego zysku to odpowiedź jest oczywista.