Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma żadnego problemu po ich stronie bo moje kopie działają, to problem przy zasypywaniu poprzedniej wersji przy aktualizacji.Lub kiedy zapora/antywirus blokuje dostęp do strony z licencjami i aktualizacjami

• 3 tygodnie później...

Jestem typem człowieka, który lubi zadawać głupie pytania. Żeby oszczędzić forumowym wyjadaczom irytacji, zadam takie pytanie. Czy istnieją jakieś firmy czy jacyś ludzie, którzy za jakąś sumę poświęciliby mi godzinę na pokazanie pewnych rozwiązań na SB?

Ja wiem, że to nie jest automatyczna maszynka do zrobienia pozycji i raczej nie chcę jej w taki sposób wykorzystywać. Mam kilka pomysłów na to co by można z SB zrobić, ale nie wiem czy poradzę sobie technicznie.

Poradników jest masa, ale nic mnie tak nie irytuje, jak oglądanie tutoriala w którym okazuje się, że ta opcja jest już nieaktualna, dodatkowo płatna itd.

UWAGA: jeszcze nie kupiłem SB, ale zaraz mam zamiar to zrobić. Chcę mieć pewność, że będę to narzędzie wykorzystywał umiejętnie i wcale nie interesuje mnie masówka. Jestem takim pasjonatem marketingu własnej strony.

Czy znacie jakiś speców, jakieś szkolenia 1to1, grupy zamknięte itp. pod SB?

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Między innymi do poszukiwania ciekawych stron i artykułów, żeby można ręcznie je komentować, udzielać się itd.
Ale też wydedukowałem, że na SB można by zautomatyzować wysyłanie wiadomości za pośrednictwem zakładek kontaktowych (formularzy).

Kombinuję tak. To może podam  na przykładzie:
Kanał na YT na temat hodowli psów, robię temat: najlepsze rasy dla rodziny i wyszukuję powiedzmy 300 hodowli psów, po czym piszę im wiadomość, czy chcieli by wziąć udział w moim odcinku w którym ktoś z nich opowie coś na ten temat. Wierzę, że z bazy 300 takich stron, ktoś podejmie się współpracy.

Robię tak ręcznie, ale to cholernie czasochłonne, ale przynosi efekty.

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Cytat

Jestem typem człowieka, który lubi zadawać głupie pytania. Żeby oszczędzić forumowym wyjadaczom irytacji, zadam takie pytanie. 

Żeby zaoszczędzić czas trzeba było pisać w tym temacie a nie zakładać nowy poświęcony Scrapebox

Cytat

Czy istnieją jakieś firmy czy jacyś ludzie, którzy za jakąś sumę poświęciliby mi godzinę na pokazanie pewnych rozwiązań na SB?

Może i istnieją, ale musisz po przeczytaniu regulaminu działu, dodać ogłoszenie w dziale "Ogłoszenia i zlecenia" .

Cytat

Poradników jest masa, ale nic mnie tak nie irytuje, jak oglądanie tutoriala w którym okazuje się, że ta opcja jest już nieaktualna, dodatkowo płatna itd.

A co Ty chciałeś kiedy soft mocno nieaktualny i kosztuje 70 dolców bez abonamentu?

Cytat

Czy znacie jakiś speców, jakieś szkolenia 1to1, grupy zamknięte itp. pod SB?

Nawet 10 lat temu kiedy soft był w miarę aktualny, nie był to soft  jakoś często wykorzystywany przez "speców" a już jeśli to nie ma w nim nic takiego co potrzebowało by zakładanie tajnych grup i dzielenie się czymś ( bo nie ma czym).

Cytat

Kanał na YT na temat hodowli psów, robię temat: najlepsze rasy dla rodziny i wyszukuję powiedzmy 300 hodowli psów, po czym piszę im wiadomość, czy chcieli by wziąć udział w moim odcinku w którym ktoś z nich opowie coś na ten temat. Wierzę, że z bazy 300 takich stron, ktoś podejmie się współpracy.

:D Nie tędy droga zupełnie, ale możesz próbować, kupując dodatkowy płatny plugin "Automator" tylko jaki to będzie mieć sukces ciężko powiedzieć. 

Tak naprawdę sb wg mnie obecnie warto używać jedynie do harvestu (wystarczy obejrzrć jakże irytujący tutorial ) aby wiedzieć mniej więcej co i jak pana Loopline do tego Automator to must have przy harveście i proxy wczytywanym z api. Oczywiście możesz robić duże odstępy ale to i tak niesie ryzyko bana. Z tego co wiem można podpiąć Xevila żeby rozwiązywał captchę ale próbowałem i efekty i tak były marne (może terZ jest lepiej bo testowałem z rok temu) m.in. dlatego, że SB źle ocenia proxy pod Google o czym powszechnie wszyscy wiedzą.

Tak jak powiedział Max, ciężko raczej znaleźć guru Scrapeboxa. Ja mimo wszystko polecam oglądać tutoriale bo nie ma w tym nic irytującego, a wiedzy Loopline przekazuje od groma

Zapoznaj się przede wszystkim z tutorialami pod harvest i tzw. klonami Google. No i nie zajedź Scrapeboxa w pierwsze 5 minut harvestu jak większość ludzi przy pierwszym użyciu :D

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1

9 godzin temu, Mclain napisał:

Między innymi do poszukiwania ciekawych stron i artykułów, żeby można ręcznie je komentować, udzielać się itd.

Oprogramowania z naszego podwórka Clusteric warte zainteresowania:

https://clusteric.com/pl/tryby-analizy-clusteric-search-auditor/odkryj-najlepsze-miejsca-do-dystrybucji-tresci-i-linkow/ ?

Ewentualnie możesz skorzystać z monitoringu internetu, np.: 

https://brand24.pl

?

Edytowane przez novum
  • Like 1

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

@Mclain jak masz na to jakiś budżet to bardziej praktycznym rozwiązaniem będzie zakup Zennopostera + zlecenie szablonów ppd wskazan eprzez Ciebie potrzeby. 

33 minuty temu, s_matysik napisał:

@Mclain jak masz na to jakiś budżet to bardziej praktycznym rozwiązaniem będzie zakup Zennopostera + zlecenie szablonów ppd wskazan eprzez Ciebie potrzeby. 

Ten SB wydaje się na tyle prosty i wydaje się, że może spełnić to zadanie. Ja nie potrzebuję wielu działań, tak naprawdę mam stronę, jakieś social media, kanał na YT, więc teoretycznie powinienem to zlecić jakiejś firmie, ale to też nie jest do końca łatwe.

3 godziny temu, MaxPan napisał:

Żeby zaoszczędzić czas trzeba było pisać w tym temacie a nie zakładać nowy poświęcony Scrapebox

Może i istnieją, ale musisz po przeczytaniu regulaminu działu, dodać ogłoszenie w dziale "Ogłoszenia i zlecenia" .

A co Ty chciałeś kiedy soft mocno nieaktualny i kosztuje 70 dolców bez abonamentu?

Nawet 10 lat temu kiedy soft był w miarę aktualny, nie był to soft  jakoś często wykorzystywany przez "speców" a już jeśli to nie ma w nim nic takiego co potrzebowało by zakładanie tajnych grup i dzielenie się czymś ( bo nie ma czym).

:D Nie tędy droga zupełnie, ale możesz próbować, kupując dodatkowy płatny plugin "Automator" tylko jaki to będzie mieć sukces ciężko powiedzieć. 

Na forum udzielam się dość rzadko, dlatego nie wiem jakie teraz panują zwyczaje. Nie bądź taki restrykcyjny.

Napisałem, że poradników jest masa, ale nic mnie tak nie irytuje jak to że coś nie działa i NIE chodziło mi o SB, którego jeszcze nie kupiłem. Opowiadam ogólnie o tutorialach.

Wspominasz, że nie tędy droga, ale ręcznie to działało. Na 30 zapytań, zawsze mam kilka osób które są zainteresowane współpracą. I jak się okazało, takie kooperacje na YT zawsze wychodzą najlepiej. Nie wiem czy to jakiś scoring YT czy Ci ludzie też to wiele razy oglądają, ale po prostu takie działania wyróżniają się na tle innych. Teraz robiąc to ręcznie, muszę poświęcić jakieś 2 godziny na ogarnięcie tematu. Chodzi mi tylko o to czy SB będzie mógł taką funkcję mi zaoferować. Nie chodzi mi o 1000 wiadomości na godzinę.

1. Znaleźć strony z tematyką
2. Wysłać wiadomość do kilkudziesięciu z nich za pośrednictwem formularzy

?

Co byś zatem polecił komuś takiemu jak ja, kto chciałby część rzeczy robić sam, ale jednocześnie nie jest specjalistą od SEO i nie ma nieograniczonego budżetu.

Cytat

Wspominasz, że nie tędy droga, ale ręcznie to działało. Na 30 zapytań, zawsze mam kilka osób

Nie tedy droga pod względem technicznym. Nie cytuj w całości.  Nie zautomatyzujesz tego co chcesz przy pomocy SB, może ułatwisz sobie harwest i nic więcej.

Cytat

Co byś zatem polecił komuś takiemu jak ja, kto chciałby część rzeczy robić sam, ale jednocześnie nie jest specjalistą od SEO i nie ma nieograniczonego budżetu.

Masz 2 wyjścia zlecać lub uczyć się robić to samemu. 

Cytat

Napisałem, że poradników jest masa, ale nic mnie tak nie irytuje jak to że coś nie działa

Trzeci raz Tobie mówię soft mocno nieaktualny dla tego wszystkie poradniki nie są aktualne. 

12 minut temu, MaxPan napisał:

poradniki nie są aktualne. 

Moim zdaniem poradniki przekazują "istotę" zagadnienia - nawet te nieaktualne. Potem trzeba samemu czytać / testować / zbanować kilka proxy. SB warto mieć bo jest sporo ciekawych dodatków za darmo.

W samym  działaniu softu nie za wiele się zmieniło - wciąż są aktualizacje. No może G zaczął być bardziej restrykcyjny więc harvest nie jest już tani. Trzeba trochę pokombinować, żeby wszystko działało. 

• Like 1
  • Thanks 1

Twierdzenie, że tutoriale są irytyjące mimo braku softu bo coś nie działa zakrawa na totalną ignorancję. Te od Loopline odpowiedzą ba 95% pytań. Wiem bo sam często zagladam na rózne jego materiały jak czegoś nie pamiętam

Tak naprawdę nie do końca wiem z czym autor ma problem bo nie ma nawet softu

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1