Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, MaxPan napisał:

Nie tedy droga pod względem technicznym. Nie cytuj w całości.  Nie zautomatyzujesz tego co chcesz przy pomocy SB, może ułatwisz sobie harwest i nic więcej.

Masz 2 wyjścia zlecać lub uczyć się robić to samemu. 

Trzeci raz Tobie mówię soft mocno nieaktualny dla tego wszystkie poradniki nie są aktualne. 

Ale ja jeszcze raz mówię :D TO nie odnosiło się do SB. Może tak jest, a może większość funkcji działa. Ja tego nie wiem, mówię na przykładzie innych programów (nie związanych z SEO), gdzie tutoriale często są nieaktualne. Ja nie mam pretensji do tego że ktoś zrobił za darmo tutorial i on teraz nie jest odpowiedni. Wręcz przeciwnie, mnie irytuje moja bezradność, dlatego tak jak wspominałem w tamtym temacie - chciałem komuś zapłacić za szkolenie. Zatem jeszcze raz - po moich wcześniejszych doświadczeniach, spodziewam się, że niektóre tutoriale mogą być nieaktualne, dlatego żeby nie marnować czasu, chciałem kogoś z aktualną wiedzą. Mam nadzieję, że teraz wyjaśniłem :)

Korzystając z tematu i waszego doświadczenia (choć będzie to lekki odskok od SB). Załóżmy, że zdecyduję się na to, żeby pozlecać SEO. Zdarzały mi się sytuacje w których coś zlecałem i nie miałem efektów z pozycjonowania, pomimo że inne kanały radzą sobie dobrze. Pytanie zatem brzmi: jaki powinienem mieć miesięczny budżet na to, żeby ktoś zorganizował mi "dobre" i kompleksowe SEO dla małej firmy? Jeśli trzeba, założę odpowiedni temat w odpowiednim dziale.

Wracając znów do SB - ułatwianie harwestu to jest właśnie to co bym chciał na tym etapie robić. Nie widzę dużego sensu kupować drogich rozwiązań, bo wydaje mi się, że koszt softów, lepszych serwerów, proxy, zaplacz, zaplecz dla zaplecz, jakiś dodatków typu decaptcher itd., i wychodzi mi średnia usługa firmy pozycjonerskiej.

3 godziny temu, Moriarty napisał:

Twierdzenie, że tutoriale są irytyjące mimo braku softu bo coś nie działa zakrawa na totalną ignorancję. Te od Loopline odpowiedzą ba 95% pytań. Wiem bo sam często zagladam na rózne jego materiały jak czegoś nie pamiętam

Tak naprawdę nie do końca wiem z czym autor ma problem bo nie ma nawet softu emoji14.png

Dlaczego jesteś taki niemiły w sytuacji, gdzie sam podkreślasz, że nie wiesz co mam na myśli?

Wyjaśniłem to powyżej, podkreślę jeszcze raz.
Chciałbym komuś zapłacić za naukę, ponieważ zakładam na podstawie wcześniejszych doświadczeń - sytuacji, które były dla mnie irytujące, że może tak się stać, że materiały będą nieaktualne i chciałbym oszczędzić sobie takich sytuacji.

Edytowane przez Mclain

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Cytat

Chciałbym komuś zapłacić za naukę, ponieważ zakładam na podstawie wcześniejszych doświadczeń

Nie wiem, jak inni ale czytając Twoje posty jesteś ostatnim człowiekiem którego chciałem by czegoś nauczyć :D 

Cytat

Ale ja jeszcze raz mówię :D TO nie odnosiło się do SB. Może tak jest, a może większość funkcji działa.

I na tym można by było zakończyć tą niepotrzebna dyskusję. To Twoje może właśnie wiele tłumaczy.

Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów.

• Like 1
  • Confused 1

2 godziny temu, s_matysik napisał:

@Mclain ok możesz próbować,  ale z tego co odpisałeś to już lepiej kupić XR i używać w defaultcie 

Tylko jego cena obecnie to jakieś 2500 zł plus opłata miesięczna (około 40). Ja po prostu nie wykorzystałbym tego potencjału nawet w 10%
Jest kilka prostych zadań do których przydałaby mi się lekka automatyzacja i zastanawiam się czy takie coś będę w stanie wykonać.
Przeglądam nowe tutoriale i wygląda na to, że jest takie coś do zrobienia.

A powiesz mi jeszcze jak to jest z proxy? Czy faktycznie na tych harvestowanych (darmowych) z SB się nie podziała? Czy to kwestia po prostu szybkości działania, ale mimo wszystko warto wydać kilka dolarów za płatne?

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Działa ale różnie z efektywnością. Przy odpowiednich ustawieniach da radę ale bez pluginu Automator ciężko o naprawdę dobrą efektywność harvestu. No chyba, że masz 5 fraz na krzyż i 5 footprintów

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, MaxPan napisał:

Nie wiem, jak inni ale czytając Twoje posty jesteś ostatnim człowiekiem którego chciałem by czegoś nauczyć :D 

I na tym można by było zakończyć tą niepotrzebna dyskusję. To Twoje może właśnie wiele tłumaczy.

Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów.

Ale po co i dlaczego te uszczypliwości? Co ja takiego napisałem? Nie jestem jakiś emocjonalny, ale tak patrzę z boku na tę sytuację i chłopak coś pyta, może faktycznie się nie zna. Gdybym ja był specjalistą i z jakiejś przyczyny nie chciał pomagać, to olał bym sprawę. Nie mój klient i tyle.

Wydaje mi się, że w dobie umierających for, chyba warto mieć opinię "fajnego" miejsca, gdzie znajdziesz poradę, a tutaj od jakiegoś czasu zrobiło się chłodno. Twoje sugerowanie mi, że jestem głupi i nie chciałbyś mnie uczyć... I szczerze, po co to? :)

Nie napisałem żadnemu z Was nic nie przyjemnego, nie popisuję się, siedzę grzecznie jak pies z podkulonym ogonem.

Teraz, Moriarty napisał:

Działa ale różnie z efektywnością. Przy odpowiednich ustawieniach da radę ale bez pluginu Automator ciężko o naprawdę dobrą efektywność harvestu. No chyba, że masz 5 fraz na krzyż i 5 footprintów

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

No i naprawdę tak mniej więcej by to wyglądało. Może nie 5 fraz, ale kilkanaście fraz i kilkadziesiąt / kilkaset miejsc do obrobienia tygodniowo. To za mało, żeby kupować coś zaawansowanego i za mało, żeby znaleźć dobrą firmę, której mogę to zlecić.

Edytowane przez Mclain

Cytat

Tylko jego cena obecnie to jakieś 2500 zł 

Pomyliłeś się o 2000 zł jak byś uważnie czytałeś temat XR dość często ma kody rabatowe obniżające wartość do ok 110 USD, to tak dla ścisłości ale nawet bez rabatu cena 240 zł to nie jest 2500 zl jak na razie. Jeśli chodzi o cenę na wersje Biznes, to Biznes rożni się od standard wyłącznie tym że można 5 kopij odpalić a standard 2. Ale nie kupuj...

Cytat

Twoje sugerowanie mi, że jestem głupi

Własnie, że nie. Ty uważasz, że znasz się lepiej : " Ale ja jeszcze raz mówię  TO nie odnosiło się do SB. Może tak jest, a może większość funkcji działa." A takich ludzi uczyć to męka, wszytko negują. 

Cytat

No i naprawdę tak mniej więcej by to wyglądało. Może nie 5 fraz, ale kilkanaście fraz i kilkadziesiąt / kilkaset miejsc do obrobienia tygodniowo

Ty dalej nie rozumiesz, że nie masz pojęcia o czym piszesz. SB może nawet tysiąc fraz "obrobić" w dobę,nie o to chodzi, a Ty uparłeś się, że wiesz.

Weź zapisz sobie na kartce i przyklej do monitora : Do tego o czym piszesz Scrapebox nie daje się, koniec kropka. Nie wierzysz - sprawdź.

Cytat

od jakiegoś czasu zrobiło się chłodno

A jak jeszcze można rozmaić z człowiekiem któremu mówisz, że nie tedy droga, ten soft do tego nie daje się a on drwi i pisze : "Może tak jest, a może większość funkcji działa"

Wiec drogi Kolego, wydaj 70 dolców kup i przekonaj się i nie zawracaj głowy tym samym pytaniem w rożnych odmianach. 70 USD to nie wielki majątek, nasz czas i zdrowie psychiczne kosztuje więcej. 

Teraz, MaxPan napisał:

Pomyliłeś się o 2000 zł 

Chętnie sprawdzę, poszukam dalej. Wpisałem Xrumer price i znalazłem na szybko w pierwszej dziesiątce. Może mój błąd.

Teraz, MaxPan napisał:

Ty dalej nie rozumiesz, że nie masz pojęcia o czym piszesz. SB może nawet tysiąc fraz "obrobić" w dobę,nie o to chodzi, a Ty uparłeś się, że wiesz.

Weź zapisz sobie na kartce i przyklej do monitora : Do tego o czym piszesz Scrapebox nie daje się koniec kropka.

Pisałeś kiedyś, że narzędzie to narzędzie i wszystko zależy od tego jak je wykorzystamy. Młotkiem można wbijać gwoździe, ale można też się skutecznie obronić.
Ale do rzeczy. Znalazłem materiał w którym gość na YT pokazuje krok po kroku to o czym ja mówiłem, czyli znajduje strony do których wysyła propozycje kooperacji. Robiłem to ręcznie i jak wspominałem, był naprawdę dobry efekt. Pomyślałem, że z SB mogę to choć trochę przyśpieszyć.

Teraz, MaxPan napisał:

A jak jeszcze można rozmaić z człowiekiem któremu mówisz, że nie tedy droga, ten soft do tego nie daje się a on drwi i pisze : "Może tak jest, a może większość funkcji działa"

Ja nie drwiłem. Wiem, że ciężko jest wyczuć intencje i ton pisania, ale ja naprawdę nie jestem ani sakrastyczny ani się niczym nie popisuję. Piszę szczerze, że może tak jest i większość tych funkcji jednak działa. Ale to jest jakiś poboczny wątek, bo chodziło mi głównie o to, że chciałem uniknąć takich rozczarowań, dlatego szukałem kogoś kto mi doradzi.

Teraz, MaxPan napisał:

Wiec drogi Kolego wydaj 70 dolców kup i przekonaj się nie zawracaj głowy tym samym pytanie w rożnych odmianach. 70 USD to nie wielki majątek, nasz czas i zdrowie psychiczne kosztuje więcej. 

Tak zrobię.

Cytat

Chętnie sprawdzę, poszukam dalej

Przecież jest temat w tym samym dziel gdzie piszemy i znajduje się odrobinę niżej.

Cytat

, czyli znajduje strony

Znajdowanie stron, czyli harwest, tak SB to znajdzie pod warunkiem jeśli dokupisz do tego jeszcze proxy, nauczysz się tworzyć footprinty, nauczysz się pracować surową bazą, ale proces "wysyłania" nie zautomatyzujesz SB. Natomiast na przykład przy pomocy najtańszej wersji Zennoposter można robić i jedno i drugie automatycznie, tylko trzeba napisać dość prosty szablon i umieć te szablony zapuszczać.  Pomijam fakty z wiązane z RODO, nie zamawianym mailingiem, to sam sobie musisz ogarnąć 

• 5 miesięcy temu...

Hi ?

Pytanie  z działu harvesting

Jaki macie obecnie średni average URL`s/s

Edytowane przez Xenobi

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

• 1 rok później...