Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem sobie przetestować to narzędzie i chyba jedna robię coś źle.

Moim celem było znaleźć jak najwięcej polskich for opartych o skrypt phpBB.

Ustawiłem:

Custom Footpirnt - "Powered by phpBB"

Engine - google.pl+pl

Proxy - odsiane 130 proxy z wbudowanej listy.

Naciskam Start Harvesting i czekam - program staje po jakichś 800 pozycjach, po odsianiu dubli zostaje ~500.

Stąd moje pytanie - gdzie popełniam błąd, by chyba for opartych na phpBB jest więcej niż 500.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Dodaj listę keywordów.

Przykadowo wyszukiwanie webmini:

W footprincie dajesz "statystyki ston"

w keywordsach

opony

kredyty

pozycjonowanie

...

lub

inurl:"warszawa"

inurl:"bydgoszcz"

i tak dalej ..

Scrapebox będzie mixował footprint+keyword, w ten sposób znajdziesz o wiele więcej. Czynność powtarzasz z różnymi listami keywordów, różnymi footprintami i w ten sposób zbierasz bazę.

Edytowane przez zoreander

...

@zoreander

Dziękuję to co prawda wydłużyło czas poszukiwania ale daje znacznie lepsze efekty.

Mam następne pytanie - czy mogę zadziałać wg takiego schematu:

• Dodać do SB linki bezpośrednio do wpisów w SEOKatalogach
  • Wybrać opcje - Export as RSS XML list
  • Stworzyć prostą stronę HTML (o katalogach), po czym dodać do niej ten plik jako kanał RSS
  • Zgłosić za pomocą SB mój kanał do katalogów RSS tak żeby lepiej indeksować wpisy w katalogach

Ma to jakiś sens czy znów coś przegapiłem?

Edycja: zamiana SC na SB :jezyk1:

Edytowane przez artur_waw

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Tak.

Ogólnie to nie musisz tworzyć strony. Możesz skorzystać np. z https://www.rssmix.com/. Wklejasz wszystkie linki z wpisami -> dostajesz jeden link, który dodajesz do katalogów rss.

Ps. SB nie SC.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Na jakiej platformie ci mało dodaje? W komentowaniu szybkim czy powolnym ? Używasz publicznych proxy ? Odfiltrowałeś blogi dodatkiem blog analzyer ?

W Wordpressie, w komentowaniu powolnym (w szybkim to jeszcze gorzej), na publicznym proxy. Blogi odfiltrowane. Fakt, że ustawień w tym programie jest za dużo :)

Edytowane przez Danae

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Pamiętasz jak filtrowałeś proxy ile miały time ms ? Ja do komentowania używam nie większych jak 1000. Dostawałeś komunikat: time out czy inny ?

Ja zazwyczaj mam w szybkim komentowaniu 50% a w wolnym z 50% robi się zazwyczaj 70-90%. Gorzej mam z Blog Engine.

W wolnym komentowaniu zalecane jest zaznaczenie opcji: options->slow commenter: disable name space filter oraz odznaczenie turn of loading on w okienku do powolnego komentowania.

Dodatkowo jak korzystasz z publicznych proxy radzę zwiększyć time out do 1minuty.

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Pamiętasz jak filtrowałeś proxy ile miały time ms ? Ja do komentowania używam nie większych jak 1000. Dostawałeś komunikat: time out czy inny ?

Ja zazwyczaj mam w szybkim komentowaniu 50% a w wolnym z 50% robi się zazwyczaj 70-90%. Gorzej mam z Blog Engine.

W wolnym komentowaniu zalecane jest zaznaczenie opcji: options->slow commenter: disable name space filter oraz odznaczenie turn of loading on w okienku do powolnego komentowania.

Dodatkowo jak korzystasz z publicznych proxy radzę zwiększyć time out do 1minuty.

Miały 2000ms (tyle ile standard), dostaję komunikat time out, chociaż po Twoich radach coraz lepiej to idzie. Obecnie testuję. Używasz najpierw szybkiego komentowanie, a potem wolnego czy od razu wolnego??

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Używasz najpierw szybkiego komentowanie, a potem wolnego czy od razu wolnego??

Oczywiście najpierw używam szybkiego a dopiero potem wolnego.

Czy "komentowanie" podnosi pozycję czy tylko wpływa na indeksację?

Poprawia pozycję + wpływa na indeksację. Tylko trzeba umieć komentować bo bez sensu jest spamowanie tam gdzie są tysiące komentarzy z "milionem" wychodzących linków. Ostatnio znalazłem parę bardzo wartościowych blogów. Jeden .edu Pr6 a inny z końcówką .com, .net i .org. Przyczyniło się to w znacznym stopniu to tego, że znalazłem się w top10 na dość trudną frazę. Wydaje mi się, że ten link ze strony .edu przyczynił się do tego.

Strona za mną posiada PR4 + 7 razy więcej linków ode mnie oraz domena z 2002roku. Moja domena ma PR N/A, 2 miesiące i jestem wyżej w wynikach :)

O7vVmZ7.gif

Dokładnie bo wolałbym wydać 57$ i mieć SB niżeli wykupić pakiet Seo pkt. ale kto jak woli :)

Edit:

choć najlepiej mieć to i to :)

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif