Skocz do zawartości

Scrapebox v 1.0 - 2.0

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

forów to nie spamuje , ale możesz wyciagnąć dobra bazę forów konkretnych, tematycznych z wysokim PR . A to jest coś . Bo jak zaspamujesz nawet imacros kilka takich dobrych for to lepiej niz 300 smietminkow

@eria - cos czuje, ze sie na proxy nie znasz. Nie myl proxy z bramkami proxy, bo to troche inna sprawa. Proxy to mozesz sobie postawic na dedyku lub VPS, a na shared hostingu nie da rady. Nie ma tez tego zrobionego w taki sposob, ze masz jakis plik ktory wrzucasz i Scrabox sie bedzie laczyl za pomoca tego pliku przez dany serwer.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Mam pytanie odnośnie dodawania komentarzy - na początku chciałem dodawać do WP ale na 10 000 blogów miałem 100% error :)

Baza WP: https://artek.altb.pl/TestowaBaza.txt

Na Blog Engine podobne - tutaj na 100 blogów udawało się dodać kilka/kilkanaście komentarzy ale idzie to strasznie wolno - jeden blog około 40 sekund, przy czym nie dodaje mi równolegle do kilku blogów tylko po kolei...

Stąd moje pytania:

- Można coś zrobić żeby dodawać komentarze jednocześnie do wielu blogów opartych na BE?

- Czy wolne działanie może być spowodowane korzystaniem wyłącznie z darmowych proxy?

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

"Można coś zrobić żeby dodawać komentarze jednocześnie do wielu blogów opartych na BE" Nie. "Czy wolne działanie może być spowodowane korzystaniem wyłącznie z darmowych proxy" Najlepsze płatne proxy, ale mi na darmowych całkiem nieźle idzie. Spróbuj jeszcze w settings - adjust max connection wszystko dobrze pod siebie ustawić, powinno pomóc.

A ja jeszcze raz zapytam. Na powiedzmy 1000 submited do BE ile macie backlinków ?

Ja dopiero sie zacząłem bawić scrapeboxem , zrobiłem test na 100 blogów i mi wyszło: 67 success , 37 failed . Sprawdziłem całą listę Link Checkerem i znaleziono tylko 14 wpisów z czego wszystkie sprawdziłem ręcznie i faktycznie było ich tam 14. Pozostałe 53 success to blogi moderowane ?

To mniej więcej jak ja :) Na bhw koleś mi odpisał, że ma 40 - 50% zaakceptowanych przez moderatorów, całkiem nieźle. Podobno wpisanie imion zamiast keyworda mocno zwiększa % zaakceptowanych. Tylko jaki tego sens? Czy link do mojej strony z anchorem "Zdzisław Nowak" pomoże mi w osiągnięciu pozycji na moją frazę?

Nie chce sie wypowiadać bo dopiero ruszam z tym narzędziem ale nie głupie będzie chyba ponowne postowanie na blogach na których np; po 2 tygodniach fizycznie nie odnalazłeś swoich linków lecz były to dodania success. W takim przypadku nic nie ryzykujesz a link to link. Więcej linków to większa moc domeny - anchor bez znaczenia.

Edytowane przez banalny

Czy scrapboxa mogę uruchomić na jednym kompie kilka razy?? Spróbowałam przez przypadek kliknąć kiedy chodził i mi napisało, że muszę zrobić folder /scrapbox2/ ale czy to legalne?? W FAQ na stronie pisze tylko o jednym kompie, ale komp nadal byłby jeden.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Myślałem, że SB nie można uruchomić kilka razy ale widocznie można :P

PRZECZYTAŁAM ten komunikat ;) Można 2 kopie na jednym kompie - katalog np. scrapbox2

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Oki: nie pomoże, jedynie wpłynie pozytywnie na PR, ale w tym wypadku niewiem, czy warto tracić czas..

Pozatym z tego, co gdzieś czytałem wp w najnowszej wersji mają włączone no follow dla komentow,wiec uzytecznosc scrape spadnie.

Edytowane przez mark

Oki: nie pomoże, jedynie wpłynie pozytywnie na PR, ale w tym wypadku niewiem, czy warto tracić czas..

dlaczego linkowanie nazwiskami nie pomoże ? Przecież ogólna moc domeny wzrasta. Zakładając że mamy 2 nowe domeny ,pierwszą linkujemy 100 linkami na anchory kompletnie nie związane z branżą , a drugą zostawiamy pustą. Załóżmy że mamy do wypozycjonowania jakąś prostą frazę np: sprzątanie piwnic . To oczywiste że w 1 przypadku będzie potrzeba mniej linków z anchorem ''sprzątanie piwnic''.

Edytowane przez banalny