Skocz do zawartości

Google merchant zmiana wartości ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

do pliku google merchant zaciąga mi cenę promocyjną oraz cenę przed promocją.

Konkretniej żeby

<g:price>3.9 PLN</g:price> ta wartość zmienić na tą poniżej o ile jest ustalona

<g:sale_price>2.93 PLN</g:sale_price>

Czy wiecie może jak skonfigurować google merchant aby wyświetlał mi cenę po promocji w tych pozycjach co takowa jest

pozdrawiam

Wszystko zależy od konstrukcji sklepu, a dokładnie wtyczki do generowania feedu i tego jak zmieniasz cenę. Jeśli po prostu zmieniasz cenę, to powinna pojawić się jako price, ale jak dodajesz cenę promocyjną na tym produkcie to słusznie zapisywana jest ona jako sale_price bo później na produkcie, jak się pojawi w wynikach, Użytkownik może zobaczyć różnicę w cenie jaka była, a jaka jest - Google róznie podaje tą wartość jako procentową obniżkę lub o ile jest taniej.

• 2 tygodnie później...

Sklep jest na shoperze. Sprawdziłem że ceny które mi się wyświetlają w przygotowanej kampanii produktowej w google ads to ceny przed promocją. Czyli z tego co piszesz użytkownik w wynikach wyszukiwania widzi tą cenę po promocji?

Te wartości to są skopiowane z pliku generowane przez shopera

<g:price>3.9 PLN</g:price> ta wartość zmienić na tą poniżej o ile jest ustalona

<g:sale_price>2.93 PLN</g:sale_price>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności