Skocz do zawartości

Jedno słowo w anchor tekst

bart

Rekomendowane odpowiedzi

A może sandboxa i tego typów filtrów nie ma.

Może allinanchor zwraca totalną liczbę linków jakie prowadzą niezależnie od ip czy domeny.

A rzeczywista pozycja strony jest ustalana na podstawie tego skąd prowadzą linki czyli linki z jednej domeny niewiele dają.

Ludzie patrzą w allinanchor i mówią jak to dostałem sandboxa, a niestety zapominają o jakości linków.

...

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A może sandboxa i tego typów filtrów nie ma.

Bardzo mozliwe, ze sandoboxa nie ma, nawet coraz bardziej mozliwe, ale fitlry sa, bo to co opisales dalej to jest wlasnie filtr na linki z takiego samego IP :lol:

Może allinanchor zwraca totalną liczbę linków jakie prowadzą niezależnie od ip czy domeny.

Wedle zalozenia, oczywiscie allinanchor oznaczal calkowita ilosc linkow, ale odkad allinanchor zniknal z listy operatorow wyszukiwania na Google, wyniki sa niekiedy conajmniej dziwne i jak to teraz dokladnie dziala to nie wiadomo.

, ale fitlry sa, bo to co opisales dalej to jest wlasnie filtr na linki z takiego samego IP :lol:

Dyskutowałbym czy to filtr. Po prostu linki z jednego IP są bardzo "spłaszczane", ale nie dostajesz za to raczej kary, że one są.

A dla mnie filtr to kara, za nadużycie jakiegoś elementu. Ale co jest filtrem a co nie to raczej rozważania filozoficzne....Cały algorytm wybierania stron przez google to jeden wielki filtr więc... :)

...

bart zobacz na date postu do którego podałeś link.

wiem że ten post był dosyć "czerstwy" :lol: ale chodziło mi jedynie o sam fakt wystąpienia takiego przypadku, a skoro wystapił raz to może wystapić i drugi, chociaz jak napisał Michal:

Poza tym byl tam w tamtym czasie niezly test cloakingu, wiec to moze tez mialo jakies odniesienie do tej sytuacji 

mogło ty byc spowodowane innymi wzgledami

Druga sprawa: to co dzisiaj "działa" na Google jutro może już nie działać

dokładnie też tak sądze, że to o czym rozprawiamy dzis jutro może nie miec w ogóle zastosowania

dodalem linki do nowo-powstalej subdomeny hosting.optymalizacja.com. Linkow dodalem *na maksa*. Dzisiaj ta domena jest na miejscu 70 w google.pl na haslo hosting w wynikach polskich. Jest to slowo bardzo konkurencyjne i jak narazie na sandbox sie nie zalapalo, chociaz nie wiem, bo czas jest bardzo krotki, ale jednak na allinanchor:hosting jest na pierwszym miejscu.

To cenna informacja będe się przygladał co dzieje się z ta domeną, mam tylko pytanie- dawno Michal dodałeś te linki ?

• 3 tygodnie później...

Odgrzeje jeszcze raz ten temat.

A jezeli mowimy o temacie "jedno slowo w anchor tekst" i o mozliwym sandboxie to 2 stycznia (czasu polskiego) dodalem linki do nowo-powstalej subdomeny hosting.optymalizacja.com. Linkow dodalem *na maksa*. Dzisiaj ta domena jest na miejscu 70 w google.pl na haslo hosting w wynikach polskich. Jest to slowo bardzo konkurencyjne i jak narazie na sandbox sie nie zalapalo, chociaz nie wiem, bo czas jest bardzo krotki, ale jednak na allinanchor:hosting jest na pierwszym miejscu.

Widze, że strona Michała poszła w góre.

Ja też zaryzykowałem i dałem Google jakieś 1000 linków z moim jednym słowem kluczowym w anchor tylko z jednej domeny, powiem więcej - nawet z tego samego serwera co strona pozycjonowana.

Efekt był taki że stronka po jakiś 2 tyg. skoczyła ze 129 miejsca, które okupowała cały czas na 22, czyli przeskoczyła o ponad 100 miejsc.

Nie wiem czy to pojedyńczy przypadek, znaczy się chyba podwójny :D bo drugim jest strona Michała, ale jednak chyba Google nie tak do końca spłaszcza takie same anchory jeśli pochodzą one z tej samej domeny i tego samego IP.

pozdrawiam.

• 8 miesięcy temu...

Zamiast anachor'a dobre stare gry - to jest przykład... Testuję Stare gry na PC, by google na samo stare gry nie nałożyło filtru. Na razie wyniki są dość dobre. Bo przy okazji, jak wyłączyli stare, zostaje gry na PC, co tez jest dobrą frazą do pozycjonowania.

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

• 2 lata później...

Mam pytanie dotyczące strategii dotyczącej anchor textu.

Chciałbym wypozycjonować do TOP 10 dwie podstrony w moim serwisie poprzez użycie do nich dwoch dedykowanych anchor textów. Mój pomysł jest taki, żeby wyglądało to w ten sposób:

<A title="Przykładowa fraza 1" href="https://www.przyklad.pl/przyklad1">Przykładowa fraza 1</A>

<A title="Przykładowa fraza 2" href="https://www.przyklad.pl/przyklad2">Przykładowa fraza 2</A>

Czy lepszym jest rozwiązaniem użycie dwóch interesujących mnie fraz kierujących nie na podstrony, a na główną stronę?

<A title="Przykładowa fraza 1, Przykładowa fraza 2" href="https://www.przyklad.pl/">Przykładowa fraza 1, Przykładowa fraza2</A>

Która Waszym zdaniem strategia jest lepsza? Oraz czy podwyższanie pozycji podstron serwisu nie obniży pozycji głównej strony?

dokladnie, do tego jak masz dwie frazy, to mieszaj je np. slowo1 slowo2 | slowo3 slowo4 | slowo1 slowo4 | slowo1 slowo3 | itd... oczywście pamiętaj że link z dokładną frazą będzie cenniejszy niz z ze slowem z jednej frazy i drugim z drugiej.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności