Skocz do zawartości

Katalog, po prostu katalog

Tomson_

Rekomendowane odpowiedzi

Katalog Stron

Moderowany qlWeb z opcją dodania do 3 podkategorii.

Anchor link title w szczegółach opisu strony.

Jeśli znajdziecie jakieś błędy, niedociągniecia, to proszę, dajcie znać w tym temacie.

Mam dwa pytania:

1. Jak zwiększyć w qlweb długość opisu ? W bazie jest ustawione varchar(255), zmieniałem na text, ale to nic nie dało.

2. Jak zmodyfikować qlWeba, żeby wyświetlał miniaturki stron?

Zapraszam do dodawania!

02-468x90.gif

1. Jak zwiększyć w qlweb długość opisu ? W bazie jest ustawione varchar(255), zmieniałem na text, ale to nic nie dało.

w dodaj.php

$opis = substr($opis, 0, 300);

w pm_ok.php

<textarea rows=6 cols=75 maxlength=\"300\" name=\"opis\">$opis</textarea><br>

w lang_pl.php

$l_site_descr = 'Opis: (max 300 znaków)';

zmienić odpowiednio 300 na jakąś większą liczbę.

2. Jak zmodyfikować qlWeba, żeby wyświetlał miniaturki stron?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=23528

Pod tym linkiem już pisałem jak to zrobić...

... Kolory takie wyszły, najlepiej mi się komponowały w tej palecie...

wybacz, ale przed kompem siedze po kilkanaście godzin dziennie

i za bardzo szanuję swoje oczy abym mógł na tej stronie spędzić wiecej czasu,

wytrzymałem tylko na 3 wpisy :-)

ale to Twój katalog i Ty decydujesz jak wygląda, jakie wpisy mają sie tam pokazać, itd.

pzdr

ad :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Podepnę się pod topic z pytaniem - też chciałbym zwiekszyć ilość znaków w opisie w moim Qlwebie.

Przerobiłem wszystkie pliki wg recepty Jachu, ale dalej nie działa. Otworzyłem zatem PhpMyAdmin i dokonałem pwenych zmian. Nie będę się wdawał w szczegóły, dosyć, że muszę całą bazę podstawiać od nowa, bo nagle wszystkie opisy skróciły się do 20-50 znaków (różnie dla różnych wpisów).

Czy ktoś może mi powiedzieć, które dane i jak należy zmienić w bazie, by przyjął te 600 znaków?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

U mnie jest coś dziwnego po tych zmianach. Zauważam, że nowo dodane wpisy często mają dużo ponad 255 znaków, ale np. jeśli próbuję edytować lub ponownie wstawić wpis testowy (około 520 znaków) to jest on przycinany właśnie do 255 znaków.

02-468x90.gif

• 2 tygodnie później...

Jeszcze jedna kwestia: od czasu do czasu sprawdzam, czy w katalogu nie ma pustych kategorii. Mam kilka kategorii, przy których pisze, że nie zawierają żadnego wpisu, natomiast tak naprawdę jeden wpis w nich jest. Jak rozwiązać tą kwestię ?

02-468x90.gif

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności