Skocz do zawartości

[Google Tag Manager][WooCommerce] ID produktu dodawanego do koszyka

o2w5n778

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Jestem w trakcie konfiguracji Google Tag Managera, aby wysyłał mi pixel do facebooka informujący o dodaniu produktu do koszyka (woocommerce).

W moim przypadku piksel uruchamia zdarzenie "gtm4wp.addProductToCartEEC". Zdarzenie to uruchamia się za każdym razem po wciśnięciu Dodaj do koszyka. Wszystko działa tak jak powinno, fb to rejestruje.
Chciałbym jednak wyciągnąć z tag managera zmienną z ID produktu dodawanego do koszyka i dodać ją do tagu pixela.

Z tego co widzę w warstwie danych zdarzenia "gtm4wp.addProductToCartEEC", dane te zawsze występują w strukturze "ecommerce.add.products.id".
Utworzyłem więc zmienną "ID Produktu (Zmienna warstwy danych)"  i przypisałem jej "ecommerce.add.products.id". Jednak po kliknięciu przycisku dodaj do koszyka, mimo że odpala się zdarzenie "ecommerce.add.products.id", to zmienna ta pozostaje pusta.

Reasumując - jak utworzyć zmienną w tag manager, do której przypisywany będzie ID produktu dodawanego do koszyka. Zmienna ta będzie wywoływana w tagu uruchamianym przez zdarzenie "Dodaj do koszyka".

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności