Skocz do zawartości

[Serwis anglojęzyczny] Jak zaistnieć w Google?

starman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Oprócz mojego głównego biznesu prowadzę amatorsko serwis z kursem języka niemieckiego dla dzieci i młodzieży www.germanforchildren.com. To jest serwis anglojęzyczny. Istnieje on w sieci od ok. 3 miesięcy i jest jeszcze w fazie budowy (6 lekcji z 15, brak stron "beletrystycznych" itp). W tej chwili jego PR jest 0/10, a pozycja w Google jest tak daleka że właściwie nie istnieje. Przez te 3 miesiące opłacałem reklamy w Google AdSense, ale dałem już sobie z tym spokój, bo nic na razie tym serwisie nie zarabiam.

Pytanie - co mogę zrobić na zewnątrz, żeby być choćby na 20 miejscu dla słów "learn german" czy "german language"? Co robić wewnątrz mniej więcej wiem i zrobię to niedługo, ale chciałbym już teraz zacząć te działania "zewnętrzne".

Czy warto dogadywać się z adminami różnych stron edukacyjnych, językowych itp., że zapłacę im za link tekstowy do mnie? Czy coś takiego w ogóle się praktuje i ma to sens?

pozdrawiam

no mysle ze skierowac oferte na lamy ogloszenia i zlecenia na top to raczej ciezko sie wbic ale do pierwszej dziesiatki troszku pracy i dalo by rady pod fraze german language :)

Ale zapewne jak sie oglosisz ze dasz zarobic tutaj komus to juz ciekawa oferte ze szczegolowa analiza dosatniesz an drugi dzien:)

pozdrawiam

Pytanie - co mogę zrobić na zewnątrz, żeby być choćby na 20 miejscu dla słów "learn german" czy "german language"?

Pod tymi słowami jest bardzo duża konkurencja, może skupić się na (dużo) bardziej szczegółowej frazie?

To nawet logika powinna podpowiadać: po co pozycjonować sklep z grami RPG na słowo 'gry', skoro nie masz gier komputerowych, gier online i starych gier w ofercie?

Szy.

no mysle ze skierowac oferte na lamy ogloszenia i zlecenia na top to raczej ciezko sie wbic ale do pierwszej dziesiatki troszku pracy i dalo by rady pod fraze german language :)

Ale zapewne jak sie oglosisz ze dasz zarobic tutaj komus to juz ciekawa oferte ze szczegolowa analiza dosatniesz an drugi dzien:)

Chyba faktycznie dam komuś zarobić, bo już od tego całego SEO boli mnie głowa, a mam na niej trochę poważniejsze sprawy. Pierwsza dziesiątka dla "german language" i "learn german" to byłoby dokładnie to o co mi chodzi. A ten kto się dobrze sprawdzi dostanie jeszcze dwa inne serwisy do wypozycjonowania (jeden ang/pl, drugi tylko pl).

może skupić się na (dużo) bardziej szczegółowej frazie?

Zapewne tak, lecz zrobiłem analizę wyników z Google Adwords za 3 miesiące. Wyszło mi, że "german language" i "learn german" to najczęściej wbijane frazy, przy całkiem niezłych CRT (6%), natomiast bardziej szczegołówe frazy 3 wyrazowe prawie nie były stosowane i gdzieś po miesiącu Google mi je wyłączyło. To chyba znaczy, że jak ludzie czegoś szukają, to najczęściej używają jednego-dwóch słów, 3 już rzadko.

• 3 tygodnie później...
spróbuj tu, polecam się

Odgrzebales stary temat, tylko po to zeby sie zareklamowac. Z tego co pamietam to w dziale Ogloszenia i zlecenia podales swoja oferte i niech tam ona zostanie, a odpowiedzi w tematach niech nie beda czysta reklama samego siebie.

P.S. W podpisie mozna miec tylko 3 linki, prosze zrob cos z tym.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności