Skocz do zawartości

Błędy w wersji mobilnej

ArturSw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Search Console wykrył mi dwa błędy na stronie internetowej 

https://odtruwaniewroclaw.pl/ .

Pierwszy błąd - Mała czcionka utrudnia czytanie tekstu.

Drugi błąd - Elementy klikalne zbyt blisko siebie.

Problem jest taki, że te błędy są nieprawidłowe ze stanem faktycznym. Co należy w takiej sytuacji zrobić?

Jeśli błędów nie ma, to nie możesz ich poprawić. A na siłę zadowolić Googla też jest bez sensu. Myślę, że każdy  webmaster spotkał się z takim komunikatem, który jest w wielu przypadkach na wyrost podany, bo jakbyś nie patrzył na stronę,  wszystko wydaje się być ok.

Co do pozycji, na stronie z takim "błądem" jak najbardziej można odnotować spore wzrosty.

Mysle, ze chciales raczej przemycic linka do strony, ale zaraz przyjdzie moderator i posprzata.

Z drugiej strony, masz bledy, ale nie takie o jakich piszesz. Bledy w UX. Najwazniejsze, to ze po kliknieciu w cos w menu (mobilne) ono sie nie zwija. Po drugie, za maly kontrast miedzy tlem menu i linkami. Z drugorzednych rzeczy - nie robi sie justyfikacji (wyrownanie do prawe i lewej) dla waskich kolumn.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

1 godzinę temu, okazwłoka napisał:

Myślę, że każdy  webmaster spotkał się z takim komunikatem, który jest w wielu przypadkach na wyrost podany, bo jakbyś nie patrzył na stronę,  wszystko wydaje się być ok.

Też takie dostaje i mnie wkr**** bo choć widzę znacznie gorzej niż kiedyś, to  nie widzę by taki porblem był na telefonie czy tablecie. Nadal mogę odczyszczać teksty

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oni to walą z automatu. Ja regularnie raz na kilka miesięcy otrzymuję takie komunikaty o czcionce, choć strona jest ok. Klikam popraw, weryfikacja pozytywna. Po kilku miesiącach to samo.

Podobnie mam z reklamami. Na podstronach typu kontakt, zaloguj, zarejestruj itp nie wyświetlam reklam. G wysyła regularnie co 1-2 miesiące info że łamię ich zasady /wyświetlanie reklam na podstronach bez treści/ by poprawić. Klikam weryfikuj poprawki i spokój na kolejne 1-2 miesiące. Odciągają od SEO tymi komunikatami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności