Skocz do zawartości

Strona do oceny.

maxrayski

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę o komentarz, nie zajmuje się zawodowo ani stronami ani pozycjonowaniem. Dodatkowo od dawna nie robiłem czegoś co nie jest CMS (w zasadzie używam tylko polskiego Quick. Cms i WP).

Ostatnio moje największe problemy to: struktura nagłówków, użycie plików webp oraz czy wrzucić FAQ wg schema? Z góry dzięki za komentarze

https://oswietlenieszkoly.pl/

Szczerze? Rok 2004 albo szkielet z Bootstrapa. Webp ja uzywam (przynajmniej na swojej stronie), IMHO nie ma porownania do jpg (na niekorzysc jpg), tyle ze ja uzywam static site generatora. Nie wiem czy pod np. WP sa jakies pluginy, ktore to obsluza.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Dokładnie - szkielet z Bootstrapa, zrobiony kilka lat temu teraz poprawiony pod względem SEO. Bardziej mi chodzi o ocenię przez pryzmat seo a nie design-u. Chyba, że np doświadczenia są takie, że BS się słabo pozycjonuje z jakieś powodu. Możesz mi polecić jakiś SSG? Zupełnie nie znam tematu ponieważ siedzę w CMS-ach. Czy to poniżej znaczy, że mogę przygotować stronę w WP i zrobić przez plugin export?

18 godzin temu, blazejs napisał:

Nie wiem czy pod np. WP sa jakies pluginy, ktore to obsluza.

@maxrayski To jest dzial "projektowanie stron" wiec tu oceniamy design. A ty prosisz formalnie o audyt SEO :) Wg. mnie uzywanie dzis frameworkow jest bez sensu (jeszcze niedawno bylem slepo zapatrzony w Foundation) bo mamy CSS Grid. Nie wiem jak Core Web Vitals wplynie na pozycjonowanie, ale szybkosc stron ma coraz wieksze znaczenie (a jak sam wiesz frameworki dodaja od siebie setki KB). Z SSG ja uzywam Middlemana. Nie jestem programista, a do tego co ja robie Middleman jest wystarczajacy i nie az tak skomplikowany. Duzo ludzi poleca Hugo, tylko w przypadku Hugo trzeba miec caly czas reke na pulsie, bo rozwija sie diabelnie szybko, czesto porzucajac wsteczna kompatybilnosc ze starymi metodami tworzenia szablonow. Jesli znasz dobrze JS to mozesz tez popatrzec na 11ty, ma dobre oceny.

Z tymi pluginami do WP chodzilo mi o obsluge webp (wg. mnie warto, poza tym ze mniejsze, to nie widac tak artefaktow i co najwazniejsze - nie masakruje tak koloru czerwonego jak jpg). Nie wglebialem sie jeszcze w ten temat. Pod Middlemana ja po prostu obrabiam sobie grafiki Image Magickiem. Ale jak wspomnialem, ja nie jestem programista.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności