Skocz do zawartości

Duplicate Content?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam dosc duzy portal muzyki elektronicznej. Wspolpracuje z roznymi firmami ktore organizuja imprezy i te firmy rozsylaja informacje prasowe o imprezach do wszystkich portali o podobnej tematyce.

reasumujac okolo 20 wiekszych stron i setki mniejszych dostaje taka sama informacje i taka sama informacje wrzucaja na strone. czy jest mozliwosc ze przez to google zakwalifikuje mnie jako duplicate content i wpadne w jakis filtr?

Zeby nie zakladac nowego tematu....

Mam dziwny przypadek, czy ktos z was moze sie z czyms podobnym spotkal?

Otoz na jeden z domen (ktora byla zle dodana do serwera) pojawial sie komunikat cPanelu. Trwalo to ok. 2 tygodnie (nie wiedzialem o tym). Czy jest mozliwe zeby G wyrzucilo strone z indexu przez DC? Jesli tak, to ile moze trwac taka "banicja"?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Czy jeżeli stworze strone która będzie zawierać materiały z kilku najwiekszych portali typu onet.pl wp.pl idg.pl interia.pl to w skali od 1-10 jaka jest szansa na duplicate content ?

Szansa jest bardzo duża. Chyba, że zrobisz to umiejętnie, to wtedy tylko duża :)

Chodzi mi o to, że niesłychanie trudno zrobić serwis z dobrymi pozycjami w Google, opierając się na treściach zaczerpniętych skądinąd. Google coraz lepiej rozpoznaje kopiowane treści, nawet jak oblepisz je własnymi. U mnie 2006 rok minął właśnie na tworzeniu dużych projektów, opartych na treściach kopiowanych. Z tego co zaobserwowałem - oglądalność w miesiąc po uruchomieniu jest ogromna (FSB), po czym powoli spada, aż osiąga przysłowiowe dno, a liczba zaindeksowanych podstrona maleje do 0, ewentualnie 99% stanowi Wyniki uzupełniające. Można wnioskować, że filtrowanie treści kopiowanych będzie coraz doskonalsze, więc nie ma sensu marnować czasu na plagiat - trzeba pisać swoje, co też i ja robię :peace:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności