Skocz do zawartości

Proszę o ocenę logo

vel

Rekomendowane odpowiedzi

zamierzamy wprowadzić nowe logo www.dominium.pl/dominium_nowe.gif, które ma zastąpić obecne logo w serwisie www.dominium.pl

poproszę o obiektywną i konstruktywną ocenę logo, czy kojarzy się z treścią serwisu itp

będę dźwięczny :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Ale czy to chyba jest forum o pozycjonowaniu a nie o grafice?

Zobacz na dzial powyzej tego "Grafika", jednak tamten dzial spi i bedzie skasowany a posty beda przeniesione tutaj.

Wyglad www i wogole grafika internetowa ma wedlug mnie cos wspolnego z pozycjonowaniem, bo pozycjonowanie to nie tylko ranking, ale ogladalnosc rowniez.

A czy stare logo nie istnieje już kilka lat? Czy aby zmiana wpłynie korzystnie? Poza tym mnie akurat nowe nie powaliło na kolana...

cóż, nie ja decyduję o zmianie, ja tylko koduję, programuję, aktualizuję i jeszcze tu sprzątam :)

czy decyzja wpłynie, czy nie, to nie mam pojęcia. doświadczenia marketingowego nie mam :)

mnie szczerze powiedziawszy nowe logo też na kolana nie powala. ze starym jest zasadniczo jeden problem - kompletnie się nie nadaje do druku np. w gazetach (szczególnie w wersji czarno-białej), bo jest po prostu nieczytelne. to główny powód zmian

mam nadzieję, że per saldo będzie ok

dzięki wszystkim za wypowiedzi :D

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

• 3 tygodnie później...

Obejrzałem sobie oba znaki, poczytałem opinie i... zastanawia mnie że nikt nie zauważył, albo nie chciał, drobiazgu czyli tego jak logo będzie odbierane w szczegółach. Otóż smiem twierdzić, iż pokrzywione budyneczki z lewej dają nienajlepsze wrażenie przenoszące się na znak, wiem ze taki zrujnowany stan jest rzeczywisty, ale znak powinien być odbierany pozytywnie. Chyba ze ma to być właśnie żart z naszego mieszkalnictwa vel ruiny.

Czepiacie się. Logo jest świetne i odbieram je całkiem pozytywnie. Wychodzi na to że "wielka czerwona łapa Heyah" powinna być odbierana negatywnie bo kojarzy się z wielką włochatą łapą yeti ;)

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Oxygene napisałeś

Czepiacie się. Logo jest świetne i odbieram je całkiem pozytywnie.

a mógłbyś uściślić co takiego świetnego jest twoim zdaniem?

Logo powinno być nie jedynie "ładne" ale coś przekazywać pozytywnego o firmie. Jeżeli jeden z elementów psuje to wrażenie to trzeba go poprawić.

Nie wnikam w tej chwili w krój pisma bo to inna sprawa. Tak element graficzny jak i logotyp powinny stanowić spójną całość. I taką całość można oceniać pod kątem zgodności lub nie z branżą. Logo powinno również być łatwo zapamiętywalne, na "pierwszy rzut oka", poprzez swoją charakterystyczność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności