Skocz do zawartości

Obsługa płatności w otwarty.pl mini

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale Panowie nie w tym problem, teraz patrzę na swoje pliki i mam inaczej niż w instrukcji,

w innym miejscu sprawdzam poprawność kodu, więc też coś u mnie musiał nie grać,

pokazał bym swoje pliki, ale mam za dużo modyfikacji włącznie z włączeniem wyłącznikiem płatności w PA.

Ale tutaj wyraźnie widać, że w złym miejscu jest sprawdzany warunek, ponieważ sprawdza w bazie kod, którego nie ma.

$res = "SELECT * FROM ".$prefix."kody WHERE `kod`='".$_POST['kod']."' LIMIT 1";

To jest wykonywane za nim został podany kod to jak może nie zwrócić błędu, chyba jednak instrukcja nie działa,

ze wszystkimi modyfikacjami.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Różnice są w pliku op.php.

U mnie tak wygląda ten fragment:

mysql_query("DELETE FROM ".$prefix."kody WHERE `kod`='".$_POST['kod']."' LIMIT 1");

mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', relacji='1', akt='$akt', platny='1' ");

U karolekpl wygląda on tak:

if($cfg[pm]==1)  
mysql_query("DELETE FROM ".$prefix."kody  WHERE `kod`='".$_POST['kod']."' LIMIT 1");	   
else 
mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', relacji='1', akt='$akt', platny='1', rss='$_POST[rss]', link_zwrotny='$_POST[link_zwrotny]' ");

Szukam dalej...

/edyta:

dalej u mnie:

addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$_POST[kod],$err);

u karolekpl:

if($cfg[pm]==1) addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa], $_POST[kod], $err,$_POST[email]);
else addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$err);

dalej u mnie:

addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$_POST[kod],$_POST[err]);

u karolekpl:

if($cfg[pm]==1) addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$err,$_POST[email]);
else addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa], $_POST[kod], $_POST[err]);

Tak więc jak pisał Mar, modyfikacje coś namieszały :rolleyes:

Co to jest?

$cfg[pm]==1

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

• 5 tygodni później...
tylko ja mam ta najnowsza wersje katalogu v2

Nie tylko ty masz v2. Ja tez ja mam i korzystalem z instrukcji i z tego kodu co byl podany. I faktycznie byly jakies bledy z tego co pamietam, ale to chodzilo glownie o wyswietlanie sie grafiki.

Ale oglonie wszystko dziala.

Moim zdaniem najlepzym rozwiazaniem bedzie: to nie trwa godzine czy dwie, zainstaluj sobie na localhoscie katalog (zupelnie czysty) zmieniaj po kolej pliki zapisujac dosc czesto zmiany i sprawdzaj czy dziala, czy dobrze sie wyswietla. A nie tak ze wprowadzisz wszystkie zmiany od razu dopiero zapiszesz i okazuje sie ze dziala.

W ten sposob bedziesz wiedzial czego nie modyfikowac.

Kulinarny blog- tylko najlepsze przepisy kulinarne- KulinarnyBlog.pl

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam,

zainstalowałem płatności w katalogu https://pks.pakiet.info Przy dodawaniu wpisu wszystko przebiega prawidłowo, niestety na koniec nie pojawia sie wpis w katalogu :)

Wersja otwarty mini mod v2.0 (mod pkruk.com & wedan.pl)

Nie wiem w czym jest problem, może ktoś mi pomoże...?

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Strzelam że w konfiguracji masz ustawione że wpisy muszą przejść przez moderację.

Mogłeś podać pare kodów do przetestowania...

PS. OFT: Czy po dodania płatności wpisy dodają się normalnie, a dokładniej czy masz do każdego wpisu dodawanego poprawny adres email? Troszkę zaglądałem w te płatności i zauważyłem, że przy dodawaniu gub się adres email.

Nafri po wpisaniu jakiekolwiek strony od razu pojawią się "blad", Mar wspomniał o tym we wcześniejszych postach. Coś trzeba pozmieniać - oprócz tego opisane instrukcje były do katalogu otwartego 1.

Ja też kombinuje (nie znam php, ale metodą prób i błędów) nad modułem płatności w otwartym (pkruk.com & wedan).

Emil25 "blad" pojawia się prawdopodobnie bo nie ma wpisanego kodu SMS, po podaniu pokazuje się komunikat: "Aby kontynuować przejdź do strony głównej lub do szczegółow dodanego wpisu: xxxxxx. Możesz także szybko wróć do xxxxxx podkategorii i dodać wpis kolejnej strony." Czyli wszystko powinno być ok a wpis się nie wyświetla:( Myślę zo to coś z bazą.

kolryb29 w konfiguracji mam ustawione bez moderacji, w PA w szczegółach wpisu mam adres e-mail przy każdym wpisie

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

• 2 tygodnie później...
Udało mi się z tą instrukcją - działają płatności:-] Przyjazny Katalog Stron
To taki żart? Po pierwsze po wejściu do katalogu nie ma żadnych informacji, że katalog płatny, dopiero w szczegółach, po drugie 6zł za wpis w nie za indeksowanym katalogu, nawet Onet.pl wydaje się być tańszy. Po trzecie piszesz, że działa... i ja mam w to uwierzyć jeśli jeszcze nie podałem kodu, a dostaję informację:
Podaj prawidłowy kod zakupiony SMSem

blad

..i mam zaryzykować pieniądze?

Już nie chodzi o kwotę itp. Twój katalog możesz nawet dać sobie nawet 20zł, ale nie wprowadzaj innych w błąd, że wszystko działa.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności