Skocz do zawartości

Czy mozna dodac recznie strone do 450 katalogow w ciagu 48 godzin i uniknac nie milych konsekwecji.

Rekomendowane odpowiedzi

@loop - Jak to skad ? Z internetu :spiteful:

@EDDY - To ze ktos umie pomyslec nazywasz SPAMEM ? Dla mnie Spamem jest robienie katalogow a spamowaniem umieszcanie w nich linkow. W dzisiejszych czasach jest tyle mozliwosci ze naprawde nie jest problemem wyciagniecie paru tysiecy linkow dziennie z wielu wartosciowych serwisow.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja tylko powiem że dodałem strone jednego dnia co całej mojej bazy z addera (2400) i nie dostałem bana:) nowiuśka strona to była, bana nie ma do tej pory, żadnych filtrów też nie

dlaczego??

mam kilka teroii:

1. google wolno indexuje(o tym już było to nie bede sie rozpisywał)

2. katalogowałem pod 5 słów kluczowych - to moe być klucz do sukcesu pod wszystki 5 byłem na 1 miejscu, FSB na 5 fraz

no mam 2 teroie a nie kilka:)

zrobiłem to samo - na niszową frazę

było tak:

1. po dwóch dniach indeksacja, google zwracało stronę gdzieś daleko przy zapytaniu na nazwę domeny

2. strona znikła z indeksu po trzech dniach

3. pojawiła sie spowrotem po około 5 dniach i jest na dwie (bo dodawałem na dwie) frazy tma gdize być powinna czyli między 1 a 2 meijscem

tylko jak wiadomo fraza niszowa totalnie, strona z dużą zawartoscvią tekstu, wieloma podstronami i zoptymalizowana

wydaje mi się, że to jak google pilnuje równomiertnego przyrostu linkó zależy od tego ile strona na danafrazę jest linkowanych

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

ok, dodales raz linki, jest ok. zobaczymy jak za jakis czas nie bedzie nowych linkow, czyli nie ma symulacji naturalnego wzrostu i zobaczymy co sie stanie. mi stalo sie tak. wskoczylem na 3 miejsce. bylo milo. po jakims czasie nie bylo mnie w pierwszej setce, wyindeksowalo podstrony, itd. no ale w koncu stronka byla na straty.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Tak , najlepiej dodawać do japońskich katalogów na słynną fraze "wypas owiec w bieszczadach" :D oczywiście najbardziej wartościowe są te zagraniczne z hebrajska czcionką bo ładnie tam wyglądaja polskie znaki diakrytyczne

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zobaczymy czy spadnie - to włąśnie jest mój test

fraza jest totalnie niszowa - wielkie katalogowanei było 2 tygodnie temu i strona sie trzyma

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

zobaczymy czy spadnie - to włąśnie jest mój test

fraza jest totalnie niszowa - wielkie katalogowanei było 2 tygodnie temu i strona sie trzyma

jeśli fraza jest niszowa to wystarczy, że ci uzna kilka linków z katalogów, które uznaje google za wartościowe(np. ze sporym stażem w indeksie) i możesz się długo trzymać. Więc, żeby wyciągać wnioski fraza powinna być przynajmniej śrdnio konkurencyjna.

To już nawet nie chodzi o indeksowanie linków. Chodzi o indeksację podkategorii w katalogach. Co z tego że dodasz do 450 katalogów (rozumiem Qlweb) jak trafisz na 50 zaindeksowanych podkategorii. Następne 50-100 zaindeksuje się w ciągu kilku następnych miesięcy. A reszta sie wogóle może nie zaindeksować.

Jeżeli dodajesz do nowych Qlwebów spokojnie możesz dodać do 450 w 48 godzin.

Jeżeli dodasz do 450 starych katalogów możesz mieć problem.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

I już jest 1 na 5 wyników na fraze "***" :) Niech ktoś zmieni posta tego pana bo jeszcze ktoś się doczepi o to forum poleci... :/

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

• 4 tygodnie później...

Witam,

Przeglądałem forum i zaciekawił mnie temat masowego dodawania linków do katalogów, tuteż za pomocą adder'a.

Często można przeczytać ze masowe dodawanie linków może powodować bana lub wyjazd z indexu. Gdyby jednak wziąść to na logike (wiem że google nie powinno się brać na logike ale jednak zaryzykuje) to przecież programiści google bardzo dobrze wiedzą o tym że ów sposób mógłby posłużyć niecnym celom jak np. eliminacja konkurencji.

Prosze sobie wyobrazic sytyuacje że np. posiadam firmę zajmującą się pozycjonowaniem i inwestuje 19,90zl w adder'a poczym masowo dodaje linki do strony konkurencji i teraz co...? Strona konkurencji dostaje bana a ja mam wolną rekę i mogę podbijać świat? To trochę nie logiczne i zbyt proste.

Posiadam stronę która już jest prawie rok w internecie, początkowo wogołe nie była pozycjonowana przez kilka pierwszych miesięcy i jak wiadomo nie była wogóle w wynikach wyszukiwania. później zleciłem pozycjonownaie firmie która wypozycjonowała mi strone w 2 frazach na miejsce 1 i 2 i wyniki były i są stabilne do tej pory. Strona miała przez ten cały czas PR = 1 aż do 9 stycznia 2007 roku kiedy to od niechcenia sprawdziłem PR który obecnie wynosi = 4.

Z racji tego że umowa z firmą już mi po mału wygasa od początku grudnia zaczełem pozycjonować stronę sam za pomocą adder'a, na początku po kilka katalogów ale teraz kataloguje po 300-400 katalogów dziennie. Jedynie gdzie zaóważyłem zmiane to w google.com gdziez z pozycji 310 poleciałem na 450 a w google.pl nadal utrzymuje się na tych samych pozycjach, no dzisiaj akurat poleciałem od roku o jedno oczko w dół.

Sprawdzałem za pomocą narzędzi ile linków prowadzi do mojej strony i o dziwo jest ich tylko 92, na początku grudnia było ich 72 czyli przez jeden miesiąc google zindeksowało zaledwie 20 linków. Gdy firma mi pozycjonowała stronę wogołe nie bawili się w katalogi itp. Linków wtedy do mojej strony prowadziło moze z 4, 3tyg i strona była wypozycjonowana. Co kieawego zaóważyłem to to ze w momencie kiedy przybyło mi tych 20 linkow ostatnio to strona w google.com spadła o 50miejsc po czym wróciła na lepsze miejsca. A w google.pl jak stała tak stoi dlatego tez moge przypuszczac ze cały sajgon odbya sie na arenie google.com a w Polsce spokojnie.

Moja strona tak jak napisałem wczesniej ma obecnie od kilku dni PR= 4 co mnie cieszy a zarazem zaskoczyło. Może małe sprostowanie, gdyż nie do końca jest to strona a forum phpbyprzemo. Nie wiem czy fora są lepiej indexowane czy też nie, gdy sprawdzam panel administracji to praktycznie kiedy bym tam nie weszedł to widze po 20 numerow ip. robota google, siedzi praktycznie cały czas czy to miałem wcześniej pr =1 czy obencie pr=4 to nic się nie zmienia.

Dlatego tak mnie ciekawi temat bana i dlatego też sądze być może mylnie ze ilość linków nie może miec wpływu na bana gdyż to może nie być zależne od administratora danej witryny.

Bo gdyby w istocie tak było to fantazjując mógłbym się zabrać do roboty i wywalić z indexu onet.pl albo microsoft.com :D:P

Co myślicie na ten temat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności