Skocz do zawartości

Jak powstał ten Forum?

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

no dobra to ja się wtrące do wątku.

Ponieważ Michał przebywał od ładnych paru lat za granicą, naturalne było to że znał rynek tamtejszy i to że większośc informacji jakie czerpał były w języku angielsim z amerykańskich for i stronek. Normalka przynajmniej IMHO.

Problem był w tym słownictwie branżowym po polsku i strona lordbarda przydała sie bardzo.

I jeszcze jedno forum powstało to tym jak akcja kretyn uzyskała wielki rozgłos. A nie mogliśmy znaleśc żadnego sensownego forum związanego z SEO w języku polskim.

mi zajeżlo jakies 4 lata zanim przyzwyczaiłem sie do tego że oprogramowanie jest w języku polskim, a jakies 2-3 lata że warto chodzic po polskim necie (wykluczajac wiadomości z polski które czytałem regularnie, jak i polski usenet).

P.S.

Pawka do czego pijesz

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Kurde eeeeeeeeeeeeh poczatki tego forum to byly czasy, jechanie po szooku, te godziny przy kompie...

Jeszcze wtedy starczalo phpBB, lol, a przelomowe momenty

przynajmniej dla mnie

- powstanie WEBWWEB, gratki dla Piotrusia

- wpisy BArtka Danowskiego (on chyba jeszcze żyje?)

- pojawienie sie szooka merytorycznie kiszka ale bylo wesolo

- coraz wiecej adminów i modów

- zmiana skryptu

Kurde jak wspominam czasy gdy michal zmienial layout na świeta, przy okazji odejścia papierza, konkurs SEO w 2005, pierwsze spotkania seo....

Boże lezka sie w oku kreci :spiteful:((

ELita wyrosla z forum, a ci co na prawde zarabiają na SEO to na prawde CI co zaczynali z forum...

I wtedy jeszcze byly czasy że robilo sie wiecej testow niż dzisiaj, np linki na stronie Michala tojesttylkotest, czy linki po przecinkach do którego slowa lapie google linkowanie itp itd

Ach te czasy SEO

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Też czytalem, że najperw byl silnik PHPBB. Dziś trudno to nawet wyobrazić, no nie? Kocham Pio.

Wiele na poczatku tutaj ludzie wspolnie odkrywali. Michal byl i jest niejako mentorem, ktoryzawsze wiedzial najlepiej. Ale mielismy kupe frajdy w rozpracowywaniu wielu tematow wspolnie :peace:

Fajnie teraz patrzec na cale SEO w PL, ktore sie rozwinelo w duzej mierze dzieki temu forum. Kiedys nik nie wiedzieal co to pozycjonowanie dzis takich ludzi jest nadal duzo ale tych ktorzy sie dowiedzieli jest coraz wiecej.

Check email deliverability tool Maildog

Skoro się Wam zebralo na wspominki, to wypadałoby przypomnieć jeszcze dwie postaci. Adore, który miał znaczny wpływ na forum w początkach istnienia, a dzisiaj ma spore wpływy w branży oraz tCook, który nie uczestniczył w dyskusjach, ale miał znaczny wpływ na ich przebieg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności