Skocz do zawartości

Jak zacząć?

master21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zaczynam przygodę z seo i w sumie nie wiem jak się to zabrać. Kupiłem już książkę pozycjonowanie i optymalizacja i zacząłem, wiem że jest ona już w większości nie aktualna.  Co byście mi jeszcze doradzili, jakieś blogi, płatne kursy? 

Zainwestuj parę złotych w domenę i serwer na testy, postaw stronę na jakiś temat, który Cię interesuje i zacznij działać. Zaczną Ci się od razu pojawiać pytania, których rozwiązania w większości znajdziesz w Internecie.

Przykładowo - utworzyłeś stronę internetową, zapełniłeś treściami. W jaki sposób je zoptymalizujesz? Poczytaj o optymalizacji treści, o tagach <hx>, <title>, nasyceniu frazami kluczowymi, linkowaniu wewnętrznym.

Jesteś zadowolony z podstawowej optymalizacji? Pomyśl skąd możesz zacząć pozyskiwać linki. Obserwuj efekty swoich prac, wdrażaj zmiany. Prace, które przekładają się na wzrosty pozycji (przede wszystkim związane z optymalizacją) zacznij przekładać na swoją główną stronę internetową.

Nie radzę eksperymentować na Twojej podstawowej stronie internetowej. Przede wszystkim przy optymalizacji można coś sknocić od strony technicznej.

Wiedza w książkach czy kursach nawet jeżeli jest nieco przeterminowana, to dalej powinna mieć solidne podstawy. Same fundamenty SEO (optymalizacja, content, linkowanie) nie zmieniły się diametralnie. Mając podstawową wiedzę łatwiej będzie Ci wyszukiwać odpowiedzi na pytania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności