Skocz do zawartości

Parametr "priority" w google site map

m4verick

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy parametr <priority> w google site map gra duza role?

W piatek dodalem w google do indexacji wszystkie podstronki, ale tylko przy 3 (nowych) ustawilem paramter

<priority>0.9</priority> no i dzisiaj, patrze i te stronki juz sa w google.

zbiego okolicznosci czy prawda?

Google może ale nie musi brać pod uwage twojej sugesti. Jeżeli przesadzisz z 1 to na pewno nie weźmie.

Osobiście ustawiam priorytet 1 dla strony głównej. Potem 0.9 dla kategorii; 0.5 dla kolejnych stron w kategorii. 0.8 dla nowych podstron dla podstron > 30 dni <0.5.

Google może ale nie musi brać pod uwage twojej sugesti. Jeżeli przesadzisz z 1 to na pewno nie weźmie.

Osobiście ustawiam priorytet 1 dla strony głównej. Potem 0.9 dla kategorii; 0.5 dla kolejnych stron w kategorii. 0.8 dla nowych podstron dla podstron > 30 dni <0.5.

czytalem gdzies ze wogole nie moze byc ustawione 1,

0.9 to najwyzsza wartos jaka mozna dac.

w kazdym razie google wysluchalo moje modly przy ustawieniu 0.9, bo strasznie mi sie spieszylo z indexacja tylko kilku stronek.

Heh, miedzy innymi o tym mowila w wywiadzie pani z Google, dwa posty nizej :) Polecam posluchac.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

dzieki mkr (po raz kolejny)

...it only lets the search engines know which pages you deem most important for the crawlers.

wyraznie napisane ;)

i jednak to dziala, chcialem aby pierwsze w kolejnosci mi google zindexowalo linki z wysoka wartoscia <priority> i tak sie stalo, bo nie bede czekal az googe laskawie przejdzie wszystkie linki, jak na tych najbardziej teraz mi zalezalo.

Search engines may use this information when selecting between URLs on the same site,

a nei ma on czasem sugerować wyboru jakiejś strony przy zapytaniu przy którym google mogłby mieć "wątpliwość" którą z naszych stron wyśweitlić ?

PS. jaki wywiad z panią z google ? ;)

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności