Skocz do zawartości

jaki hosting pod pozycjonowanie

Renata2020

Rekomendowane odpowiedzi

Czy hosting ma znaczenie jeśli chodzi o pozycjonowanie strony, np jego lokalizacja, lub inne parametry jeśli tak to czy można te parametry  jakoś sprawdzić?.

Chodzi o pozycjonowanie lokalnego biznesu nie sklepu internetowego.

Kończy mi się abonament i zastanawiam sie czy się przenieść.

na podstawie info z tego forum, od znanych forumowiczów, chyba hosting nie ma zbyt wysokiego znaczenia, ale warto uwzględnić żeby był w miarę szybki i był blisko twojego GEO (jeżeli nie ma w planach CDN), oczywiście dedykowane serwery są dużo szybsze, ale chyba nie zawsze to ma znaczny wpływ na pozycjonowanie strony

Nie ma co szaleć. Weź chociażby LH który ma stosunkowo niedrogie hostingi i będzie dobrze. Jeżeli aktualny dostawa Ci pasuje, to przy nim pozostań. Skup się na optymalizacji strony, to jest najważniejsze.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Dziękuję, no właśnie nie wiem czy to warte zachodu, myślałam o lh.pl obecnie jestem w addhost.pl nie mam z nimi problemów, ale co do szybkości serwerów to właśnie nie wiem czy warto zmieniać tego hosta, czy sa one podobne?

Mam wykupiony  najniższy pakiet 5 gb -może tutaj trzeba podnieść - choć i tak nie wykorzystuję tego.

Szybki hosting z ssd dopiero ma znaczenie kiedy Twoja strona jest już dosyć duża(kilkadziesiąt podstron) do tego etapu raczej zdecydowana większośc hostingów sprawdza się podobnie i nie ma to większego znaczenia. Osobiście korzystam z mydevilnet i  ovh i z obu tych hostingów jestem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności