Skocz do zawartości

AdSense: numer telefonu na reklamie

szy

Rekomendowane odpowiedzi

W pełni się z szy zgadzam. Z internetu korzysta wiele osób, które nie zbyt się na nim znają. Zobaczą telefon na stronie i nie klikną dalej tylko zadzwonią.

Chyba niektórzy sądzą, że z internetu korzystają tylko młodzi ludzie... Po to robi się badania na różnych grupach społecznych, żeby poznać ich zachowania. Każda grupa społeczna zachowuje się inaczej. To, że wy byście klikneli, nie oznacza wcale, że 50-latek przeglądajacy z trudem WWW postąpi tak samo!

Reklam w AdWords jest wystarczająco, więc wg. mnie lepiej wyciąć takich nie uczciwych reklamodawców. Nie zdziwiłbym się, gdyby Google zabronił to niedługo w regulaminie.

Jeszcze, a propos przykładów wyżej, jeden z nich to elektryk z Warszawy. Czy jeśli chodzi o usługi elektryczne w Wawie też chciałbyś kliknąć i obejrzeć stronę? ;) Ja bym tego nie zrobił.

oczywiście najpierw bym kliknął. miałbym tak w ciemno dzwonić? zakładając, że potrzebuje elektryka to i tak najpierw bym kliknął.

co do starszych osob w sieci: mój ojciec to kilka we wszystko bo nie odróżnia linków od reszty ;) czasami jest zabawnie bo on kilka po róznych tekstach i chciałby zeby coś tam mu się załadowało ;)

oczywiście można blokowac ale chyba tylko dla zasady, zakłądając, że telefony są celowe. w ogole dziwne, że google na to pozwala. w ogóle ktoś akceptuje te reklamy czy mozna sobie w dowolnym języku napisać rózne bzdury i przejdzie???

to może reklama "nie klikaj tylko zadzwon a dostaniesz 10% rabatu" ;)

to może reklama "nie klikaj tylko zadzwon a dostaniesz 10% rabatu" :D

Ale są takie :), mam u siebie dużo hotelowych i któraś z nich kiedyś była właśnie 'Zadzwoń teraz' i numer. Tego 'nie klikaj' nie było, bo chyba ja bym do nich wtedy zadzwonił ;)

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności