Skocz do zawartości

Przechwycenie domeny

Stranek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Mam 4 domeny , ktorych 30 dniowy okres kwarantanny czyli tego ze ich nie oplacilem skonczy sie za 10 dni.

Az.pl podliczylo mnie za jedna domene 250zl 150 odnowienie i 100zl jakas reaktywacja i tak teraz sie zastnawiam czy nie lepiej mi poczekac te 10 dni i po prostu te domeny przechwycic w jakims aftermarket za 40zl.

Polecalibyscie w taki sposob to zrobic ?
Domeny nie sa jakies wyjatkowe wiec raczej kolejka sie po nie nie ustawi.

30 minut temu, MaxPan napisał:

Trzeba było wykupić opcje u innego rejestratora ok 50 zł/domena. Przychwycenie to gorszy sposób bo jeśli 2 osoby zgłasza przechwycenie tej samej domeny będzie licytacja

Nie wiedzialem , ze tyle sobie teraz licza skubance.
100zl nask bierze niby za reaktywacje domeny bo zapomnialem i sie dzien spoznilem.

Myslisz , ze moga o byle jaka tak naprawde domene walczyc ze mna :D ?
Bo o tej licytacji doczytalem.

33 minuty temu, MaxPan napisał:

Większość domeniarzy robią to automatem. Skanują  listy wygasająca domenę, dodają do przechwycenia czy beda zainteresowane Twoimi domenami nie wiem. Trzeba było kupić w aftermarket opcje i tyle.

Jak juz domena wygasa to opcji nie mozna nalozyc?

Podsumowując:

A. Domena wygasa. Mamy możliwość przechwycenia w Aftermarket. Czy są za to opłaty za złożenie przechwycenia? Czy płacimy dopiero po przechwyceniu?

B. Opcja na domenę, która obecnie jest opłacona, ale np nie działa i przewidujemy jej wygaśnięcie. Jak to wygląda? Składam opcję na domenę i płacę za to jak piszecie 50 zł? Złożenie pierwszemu opcji daje 100% pierwszeństwa zakupy domeny? Stranek piszesz "Trzeba było wykupić opcje u innego rejestratora ok 50 zł/domena" opcję zakłada się u rejestratorów domen? - u każdego, jakoś nie zwróciłem do tej pory na to uwagi.

Ad.A - sugeruję spojrzeć na cennik na Aftermarket

Ad.B - manual na aftermarket - takze zachęcam do lektury

Generalnie zadajesz pytania na forum zamiast przeczytać emanułela.

Ad.1 Tak są opłaty - vide cennik

Ad.2 Przedłużasz opcję - płacisz za jej przedłużenie - vide cennik.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Stranek W tym roku nie cuduj tylko odnów. Przenieś je sobie do aftermarket (tu mam około 80 domen) lub domeny.tv (tu mam parę zagranicznych) . Cenniki mają dobre. W aftermarket w razie kolejnego przeniesienia wygenerujesz sobie automatycznie authinfo. 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności