Skocz do zawartości

Brak www w domenie - problem

d26801

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Posiadam sklep założony na Shoplo i mam domenę wykupioną w OVH. Sklep jest bardzo mały, więc hosting mam automatyczny z Shoplo.

Mój problem jest taki, że moje strona widoczna jest tylko na domenie mojanazwa.pl. Natomiast jeśli chcę wpisać WWW.mojanazwa.pl to pojawia się błąd, tzn. nie przekierowuje na moją stronę tylko pokazuje to jako błąd i przenosi do strony głównej Shoplo.

I tu moje pytanie - czy to chodzi o brak wykupionego hostingu na którym mogę stworzyć przekierowanie czy wystarczy zmienić coś w samej domenie i po prostu muszę lepiej poszukać w panelu OVH? 

Z góry dziękuję za pomoc :)

Musisz zrobić przekierowanie 301 z www na bez www lub odwrotnie w pliku htaccess na ftp. Tylko jeśli nie masz dostępu do hostingu bo to model SaaS to spróbuj to zlecić w Shoplo. Chyba że możesz takie rzeczy robić z PA w sklepie.

Nie zapomnij także ustawić kierowania domeny w OVH na właściwe adresy do Shoplo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności