Skocz do zawartości

Katalog Srton

Mendax

Rekomendowane odpowiedzi

mimo, ze nie jestem profesjonalnym "pozycjonerem", postanowilem, ze wreszcie sie dorobie porzadnego katalogu srton. :)

oto on: katalog srton

cechy i wlasciwosci

• oparty na autorskim skrypcie (to znaczy, wiekszosc rozwiazan jest powieleniem juz istniejacych, ale skrypt ogolnie jest w 100% napisany przeze mnie),
  • katalog na subdomenie domeny regionalnej(pisz.pl) - w pewnym sensie testuje, jak to wyjdzie...
  • moderowane wpisy,
  • opcja sugerowania podkategorii,
  • dwa linki bezposrednie: jeden na stronie podkategorii, drugi w opisie szczegolow,
  • link do szczegolow z anchorem podobnym do tego, jaki odsyla do danej strony,
  • linki z mod-rewritem. przyklad (niedzialajacy) https:// katalog.pisz.pl/budownictwo/dom-z-drewna/domy-z-drewna.html,
  • teoretycznie nieograniczona dozwolona ilosc podkategorii, w jakiej mozna umiescic strone; ale w razie pojawiania sie spamu-moge wlaczyc ograniczenie,
  • brak captcha'y, ale w razie czego...
  • link zwrotny wymagany dla kategorii Inne, czyli roznego rodzaju kopii DMOZ-a, opisow gg, Biblii, i tym podobnych spamiarek. pozostale kategorie nie wymagaja zwrotnego,
  • sugerowanie kategorii, pobieranie danych z meta oraz dodawanie strony zrobione w AJAX-ie iframe'owym. XMLHttpRequest nie lubie i nigdy nie stosuje,
  • katalog jest w kodowaniu utf-8, przy pobieraniu danych z meta nie powinno byc teoretycznie problemow z konwersja... ale... w razie problemow prosze dac znac,
  • zapis w cookie informacji o dodawanej stronie - to znaczy jesli raz zasugeruje sie strone, dane te beda podsuwane przy np. dodawaniu strony do innych podkategorii - prosze o opinie na ten temat,
  • miniaturki z systemu snap.com - rowniez prosze o opinie,
  • opcja wyslania maila z powiadomieniami o dodaniu/odrzuceniu strony i akceptacji podkategorii.

do zrobienia/poprawienia:

• osobiscie nie podobaja mi sie kolory - testowalem kilka kolorow i nie moge wybrac,
  • szukajka - wyszukuje w tej chwili tylko w nazwach podkategorii oraz adresach url dodanych stron. niestety, ze wzgledu na sposob, w jaki dziala katalog, wyszukiwanie po slowach kluczowych czy opisach, stanowiloby zbyt duze obciazenie dla serwera,
  • dopracowanie strony 404...

poniewaz do przyszlego poniedzialku-wtorku mam niestety napiety harmonogram, wszelkie dodatkowe uwagi bede mogl uwzglednic wlasnie wtedy.

ponadto, moderacja w tej chwili moze pojsc ociezale (czyt. nawet do 48h)

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

wyraz Srton jest chyba wklejany automatem bo "przekombinowany" jest wszędzie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W niektóre pod kategorie nie da się wejsć ze strony głównej, trzeba najpierw wejsć w kategorie, potem w pod kategorie. Tak jest np z "Inne>>katalogi stron i Internet>>fora dyskusyjne.

Ale skrypt pierwsza klasa ;)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

dziekuje za pozytywne uwagi. :D

spodziewalem sie gradu krytyki za niedokonczona strone, prawde mowiac...

mwic:

w pierwotnej wersji dla kazdej kategorii miala byc inna ikonka, niestety brak czasu i moje mierne umiejetnosci graficzne, zdecydowaly o tym, jak jest.

poki co, zostawiam Snapa. w okolicach swiat pomysle jednak o miniaturkach.

pandha:

owszem, myslalem nad tym, ale na razie chce go jeszcze dopracowac - potem zobacze, czy warto go rzucac na pastwe spamiarek;)

gostek_:

dziekuje, sluszna uwaga, poprawilem te dwa linki.

ogolnie, strona glowna jest mocno cache'owana, wiec widocznie gdzies tam na poczatku male bledy popelnilem.

co do nazwy, to ma byc wlasnie: "katalog srton.

az dziw bierze, ze niektorzy tu nie doceniaja literowek ;)

i jeszcze jedna sprawa: prosze nie dodawac podkategorii "katalogi" w dziale Internet - od tego typu stron jest dzial Inne, gdzie wymagam linka zwrotnego. (tak, jestem leniwy ;) )

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Katalog prezentuje się ciekawie. Przydałyby się stałe miniaturki, bo generowane przez Snap Preview działają wolniej i generują się dopiero przy najechaniu na link.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

a szczegóły stron to są ? bo jakoś nie zauważyłem

wydaje mi się, że np. podstronę można uznać jako szczegóły stron

to jest katalog autorki, i nie wszystko musi wyglądać jak w qlwebie czy gdzie inndziej ;-)

pozdrawiam

ad :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Pod każdym wpisem na liście "ogólnej" jest odnośnik do strony ze szczegółami.

Ma długą formę: Anchor.tekst.pl - szczegóły

Faktycznie, przyzwyczajamy się wszyscy do qlweba i szukamy chyba tylko wyrazu "szczegóły" ;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności